Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Volvo XC90 zajelo v 80 km/h do příkopu, ve jménu bezpečnosti

Ondřej Chamilla
Diskuze (19)
Nový bezpečnostní prvek druhé generace Volva XC90 se nazývá Run Off Road Protection. Vůz pozná, že se ve vysoké rychlosti dostal mimo cestu a připraví sebe i posádku na následky.

Volvo udělalo ve Švédsku crash test, při kterém rozjelo nové SUV XC90 na 80 km/h a nechalo jej zajet do příkopu, ze kterého auto vyskočilo a následně se zastavilo o val. Ke zmírnění dopadu má sloužit bezpečnostní prvek nazvaný Run Off Road Protection. Po detekování rychlého výjezdu mimo silnici přitáhne systém pásy, zároveň zapracuje ochrana páteře, která se postará o zmírnění dopadu na cestující, v případě nárazu se aktivují čelní airbagy a uvolní se brzdový pedál tak, aby nezranil nohy řidiče. Jak stroj při tomto testu dopadne, se můžete podívat hned na třech videích.

Ondřej Chamilla
Diskuze (19)
8. 12. 2014 22:26
Re: Na budu
Na to som prave narazal.. Budeme si stale kupovat vacsie auta a nakoniec skoncime v tankoch? To je uplny nezmysel.. Auta treba odlachcovat a nie pridavat kila.. Viem novy range je lahsi o 400kg ako predchodca ale to je hi-tech..
Zivot je smrtelna choroba, treba na to za volantom mysliet, tazke suv ten problem celkom neriesi.
Avatar - eLzyx
8. 12. 2014 21:16
Re: Na budu
primární slušností je chovat se tak, abych ostatní neomezoval či je přímo neohrožoval. Ale pokud bych si měl vybrat jestli po mnou zaviněné nehodě přežiji já, moje rodina nebo ten druhý ... bez váhání budu sobec. Touha přežít za každou cenu je normální. Zachovala by se tak většina populace. Kdo tvrdí, že by dal přednost druhému, tak si lže do kapsy, nebo mu jeho život přijde bezcenný.
PS: SUV od Volva jsou k osobákům ještě poměrně "ohleduplné". Mají pod hlavní výztuhou nárazníku ještě jednu níže, tak aby se neminuly hlavní deformační zóny rozdílných kategorií aut.
Avatar - JDM
8. 12. 2014 20:37
Re: Na budu
a až ti v tom protisměru vyjede to monstrum v čem by si chtěl sedět? pak už asi jedině něco s označením TIR. :no:
Avatar - JDM
8. 12. 2014 20:35
Re: Na budu
a co takhle když je ten viník ten v tom nadupaným SUV? právě že hromada rychlozbohatlíků v těhle autech si myslí přesně to co píšeš , ostatní mě jsou šumák mě se nic nestane a pak když sestřeli fabii ze silnice že už ji nikdo nikdy nenajde tak se buší do prsou jak chytrý a výhodný nákup to byl.
Avatar - eLzyx
8. 12. 2014 17:24
Re: Na budu
jsou situace, kdy se nevyhneš. Pak můžeš být druhý Sebastien Loeb, ale stejně z toho nevybruslíš ze zdravou kůží. Pak se každá výztuha a deformační zóna navíc hodí. Stejně tak hmotnost v té přetlačované.