Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Viper: Limitky jsou vyprodané, ale přibyla nová Snakeskin Edition ACR

Michal Fokt
Diskuze (0)
Dodge se snaží z loučení s kultovním viperem ještě vymáčknout, co se dá, poté, co všechny předešlé edice v rekordním čase prodal, přidává ještě jednu.

Určitě už všichni víte, že jeden z pouhých dvou amerických supersportů Dodge Viper příští rok bez nástupce skončí. My se s tímto kultovním modelem už rozloučili pohledem do jeho historie a současnosti, v Americe ale loučení teprve přichází. Dodge si připravil na samý závěr pětici speciálních edicí, každou věnovanou něčemu speciálnímu, čím na sebe vipery dokázaly upozornit.

Automobilka je představila (velmi povrchně) 24. června a zájem zákazníků naprosto překonal očekávání. Osmadvacet exemplářů 1:28 Edition ACR zmizelo za 40 minut, jedenatřicet VoooDoo II Edition ACR bylo pryč za dvě hodiny a pětadvacet kusů Snakeskin Edition GTC našlo své budoucí majitele po dvou dnech, stejně jako stovka GTS-R Commemorative Edition AC. Poslední Dodge Dealer Edition ACR asi ještě vyprodán není, nejspíš proto, že šlo o limitku pro pouhé dvě nejúspěšnější dealerství - Tomball v Texasu a Roanoke, Illinois a zbývá jich ještě jedenáct.

Nyní však Dodge ukázal ještě jednu limitku Snakeskin Edition ACR. Těch se vyrobí 31 exemplářů, dostanou lak Snakeskin Green s černými rychlými pruhy se strukturou hadí kůže, pakety ACR, Extreme Aero, karbonkeramické brzdy, ACR interiér, plaketu s názvem edice, a plachtu, barevně sladěnou s autem a jménem majitele v prostoru nad levými dveřmi. Auto navazuje na podobnou edici modelového roku 2010. Objednávat bude možné od poloviny července, takže se asi zase strhne pěkná mela. Ale možná ani Snakeskin Edition ACR nebude poslední...

Michal Fokt
Diskuze (0)