Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vlajkový Aston Martin DBS 770 Ultimate se poodhaluje v první ukázce

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Poslední edice modelu DBS nabídne vyladěný motor V12 a řadu dalších vylepšení.

Britská automobilka Aston Martin zveřejnila zajímavou upoutávku na nový vlajkový model DBS 770 Ultimate, který by měl být představen jako limitovaná edice zřejmě již v blízké době. Speciální model bude posledním DBS s motorem V12, což se automobilka rozhodla náležitě oslavit.

Jak už název napovídá, pod kapotou elegantního GT bude uložen vidlicový dvanáctiválec, jehož výkon má dosahovat 566 kW, tedy cca 770 koní. Kromě toho se očekává také vylepšení podvozku a řada designových změn, díky kterým se limitovaná edice již na první pohled odliší od zbytku nabídky.

Video se připravuje ...

Video s titulkem „A storm is coming“ hraje především na city, v krátkých prostřizích se však objevuje i několik detailů z nového vozu, včetně litých kol, masky chladiče, koncovek výfuků nebo loga. Všeobecně se však očekávají i decentní úpravy karoserie, především s důrazem na aerodynamiku.

Zatím není zřejmé, jaké změny provede automobilka na ikonickém motoru V12, aby z něj vymáčkla zmiňovaných 770 koní. Už nyní je však zřejmé, že limitované edice 770 Ultimate bude o 33 kW (45 k) výkonnější, než Aston Martin DBS Superleggera s twin-turbo přeplňovaným 5,2litrovým motorem V12, který byl dosud nejvýkonnějším modelem značky.

Video se připravuje ...

V tiskové zprávě navíc automobilka zmiňuje, že tento vrcholný model řady DBS bude přepracovaný, ostřeji dynamicky zaměřený a nabídne vytříbený design. Zřejmě se tak můžeme těšit na velkolepou kombinaci výkonu a elegance.

Aston Martin DBS 770 Ultimate bude vyroben v omezeném počtu 770 kusů, přičemž oficiální představení se očekává v následujících týdnech. Cena zatím zveřejněna nebyla, bezpochyby ale půjde o astronomické částky.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme