Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vodíková autíčka míří do národního finále v Ostravě. Utkají se už příští týden

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Příští týden nás čeká již pátý ročník národního finále závodů autíček na vodíkový pohon v Ostravě. A máme se na co těšit!

Akce Horizon Grand Prix se uskuteční v Trojhlaví v Ostravě 17. a 18. dubna a organizátoři lákají na několik zajímavostí. Pátý ročník národního finále závodů autíček na vodíkový pohon bude speciální počtem zúčastněných týmů ze středních škol České republiky i bohatým doprovodným programem.

Šestihodinový závod bude završením několikaměsíční práce na výrobě a vývoji modelů vodíkových závoďáků. Nejde jen o klasickou modelařinu, ale čtyři měsíce projektové práce studentů, pedagogů a odborníků z vysokých škol či přímo z praxe.

Letošního ročníku se účastní rekordních 28 středoškolských týmů z České republiky. Od roku 2014 se program Horizon Grand Prix rozrostl na téměř 200 týmů po celém světě.

„Rozvoj technických dovedností pro studenty zábavnou formou určitě stojí za to podpořit,“ říká Petra Macková Jurásková, mluvčí firem ve skupině Třinecké železárny – Moravia Steel. Právě průmysloví lídři působící v Moravskoslezském kraji pomáhají zvyšovat atraktivitu technické vzdělávání. Nejen v regionu, ale celé ČR.

„Vidíme velký potenciál v podpoře studentských týmů z našeho kraje, které chtějí vyzkoušet jak výrobu modelu auta na vodíkový pohon, tak se naučit týmové spolupráci a řešení problémů. To se jim v budoucí praxi bude velmi hodit,“ dodává Kateřina Churá z automobilky Hyundai, jež má ve své nabídce řadu alternativních pohonů včetně vozů na palivové články.

Součástí akce bude také bohatý doprovodný program. Vstupné je pro návštěvníky zdarma a navíc si budou moci vyzkoušet jízdu v elektromobilu, zhlédnout zábavnou vědeckou show a seznámit se s nabídkou technických škol.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme