Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Amarok a Ford Ranger budou sourozenci

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)

Koncerny Volkswagen a Ford již dříve oznámily, že se pouští do spolupráce. Mezi její výsledky bude nejnovějších zpráv patřit i společný vývoj nové generace pick-upů Amarok a Ranger.

Vznik strategické aliance oznámily koncerny Ford a Volkswagen v červnu roku 2018. Obě strany podle oficiálních materiálů zkoumají projekty, na kterých by mohly vzájemně spolupracovat, nedílnou součástí strategie má být i kooperace na užitkových vozech.

První neoficiální informace o společném vývoji a následném výroby platformy pro novou generaci pick-upů Amarok a Ranger se objevily již v létě loňského roku. Tehdy bylo rovněž zmíněno, že cílem má být snížení nákladů na vývoj, výrobu i zvýšení konkurenceschopnosti zástupců obou značek.

Podle nových informací, zveřejněných Automotive News Europe, došlo nyní k podpisu první smlouvy o společném vývoji nástupců aktuálních generací modelů Amarok a Ranger zástupci koncernů Volkswagen a Ford.

Nová generace modelu Amarok má díky tomu sdílet platformu s pick-upy Ranger značky Ford. Tento krok může automobilce Volkswagen pomoci s výrazným snížením nákladů na vývoj nového pick-upu.

Pick-upy Ranger a Amarok, vycházející ze společného vývoje se mohou údajně stát skutečností v polovině příštího desetiletí. Ford i Volkswagen pak mají do té doby své pick-upy nabízet v modernizovaných provedeních na jejich stávajících platformách.

Zdroj: Automotive News Europe

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)

Doporučujeme

Avatar - holden2
30. 3. 2019 06:19
Re: spoluprace na uzitkacich?
a to jsou vyhody? zrejme proto teda dostane amaroun platformu od rangeho
Avatar - 3_diamanty
29. 3. 2019 20:21
Re: Proč
jozo je king :yes: pecka absolutna .. aj v radiu o tom u nas teraz davaju :yes:
29. 3. 2019 20:13
Proč
nelze diskutovat o Kabaňosovi ?
Avatar - 3_diamanty
29. 3. 2019 20:10
Re: spoluprace na uzitkacich?
vsetko sa spaja... globalizuje.... zdiela a pod... takze asi nikoho neprekvapi ( okrem teba ) ked uz tu a tam automobilky medzi sebou spolupracuju ... vitaj v 21 storoci
29. 3. 2019 20:09
Re: spoluprace na uzitkacich?
jako vážně? Amarok je šestiválec, má Torsen, může jezdit 4x4 i 180 km/h, na asfaltu... upřímně nevím, čím by mohl přispět Ford...