Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Amarok jako ambulance

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Volkswagen Užitkové vozy opět předvádí všestrannost modelu Amarok a představuje tento pick-up proměnný na sanitní vozidlo.

Přímo pro East Midlands Ambulance Service (EMAS) z Velké Británie vznikl u Volkswagen Užitkové vozy jedinečný a prozatím také jediný pick-up Amarok, který namísto klasické otevřené korby dostal uzavřenou sanitní nástavbu.

Základem ambulance je Volkswagen Amarok SingleCab s krátkou dvoumístnou kabinou v provedení 4Motion s pohonem všech kol, který je vhodný pro záchranné akce v náročném terénu mimo zpevněné vozovky a zvládne i brodění do hloubky 500 mm.

Jeho otevřená ložná plocha, která ve své standardní podobě nabízí na délku 2205 mm a šířku 1220 mm, uvolnila prostor pro speciální uzavřenou sanitní nástavbu, umožňující bezpečný převoz pacientů s lékařským doprovodem i zdravotnického vybavení.

Sanitní nástavba pro Amarok byla navržena a vyrobena v těsné spolupráci zdravotníků EMAS a specialistů od Volkswagen Užitkové vozy.

EMAS má na starosti oblast o rozloze 6.425 čtverečních mil, níž žije okolo 4,8 milionu osob. Sanitní Volkswagen Amarok bude v rámci této oblasti využíván v částech, kde jsou špatné nebo prakticky žádné silnice.

Volkswagen Užitkové vozy očekává, že tato ambulance pro EMAS nezůstane jedinou, ale že vznikne celá řada těchto vozidel na základě Amaroku pro nejrůznější záchranné služby prakticky po celém světě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Avatar - Kolouš
27. 2. 2015 19:47
Re: Sání
Lidi co si na offroad cvaklo snorchl a pak překvapení mlčeli u utopeneho auta v 60cm brodu znám z opravdu hodně. On snorchl v extrému toho moc neresi. Ano, suche sani je alfa a omega běžícího motoru, nesmíš ale zapomenout na agregáty, elektroinstalaci, ale třeba i na odvzdusneni kliky. To už je náročnější projekt než roura na střeše. Na proskoceni potoka, nebo louže v Hummer centru to určíte staci. Pokud chceš vic, vyplatí se izolovat, izolovat, vyvádět odvzdusneni a zase izolovat. Když se to povede, tak pak s autem zazivas o Level větší srandu
27. 2. 2015 11:15
Nevím nevím...
Neříkám na Amarok nic špatného,jen mi nejde do hlavy,proč je u tohoto auta jen jeden motor,navíc nízkého obsahu když: Hilux má 2,5 a 3,0 l motory.
Navara 2,5 a 3 l V6..nový potom 3,5 V6 benzín.
Isuzu 2,5
Ranger 2,5 a 3,2
atd..
Prostě si myslím,že malý motor do tohoto auta,které bude jezdit přetížené ,v extrémech,navíc jako sanitka nepatří...

27. 2. 2015 09:37
Re: Sání
U brodivosti se udava temer vzdy prujezd vodou v bezne vybave bez zvyseneho sani. pokud ho mate, neni kolikrat problem ani s dvojnasobkem. 50cm u Amaroku je sotva pod SPZ na predku auta. Vznika ovsem vodni vlna pred autem a ta muze klidne zaplavit i kapotu. na urovni predniho kola to pak muze byt 60, a dal treba i mene, jak vlna opadne. Se snorchmel bych se s tim nebal i do metru.. to bude odhadem nekam nad svetla.
napr zde bylo cca 30cm vody [odkaz]
nebo zde se snorchlem [odkaz]
27. 2. 2015 09:08
Re: Sání
Vážně si myslíš, že tu nástavbu patřičně neutěsnili? Spíš mi přijde zvláštní, že má šnorchl, když zvládne jen půl metru vody.
27. 2. 2015 08:08
Sání
To sání je výborný - pacient se sice utopí, ale motor pojede >:-[]