Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Beetle Cabriolet přijíždí s plátěnou střechou a sedmi motory

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Automobilka Volkswagen představuje druhou karosářskou verzi modelu Beetle, kterou je tradiční Cabriolet s plátěnou střechou.

Nový Volkswagen Beetle Cabriolet navazuje na New Beetle Cabriolet a samozřejmě i na Typ 1 známý jako Brouk, který se s plátěnou střechou sériově vyráběl od roku 1949. Stejně jako předchůdci a sesterský Golf Cabriolet i novinka přijíždí s klasickou plátěnou střechou.

Vzhled Volkswagenu Beetle Cabriolet není žádným překvapením díky letnímu odhalení modelu „Dealer Edition 1/43 2013 VW Beetle Cabriolet Convertible“ společnosti Schuco Modell.

Novinka samozřejmě vychází z Beetlu s uzavřenou karoserií a svým vzhledem má odkazovat na původní kabriolet Brouk, jehož se v letech 1949 až 1980 vyrobilo přes 330.000 vozů.

S elektro-hydraulicky ovládanou střechou nového Beetlu Cabriolet lze manipulovat i za jízdy a to až do rychlosti 50 km/h. Ke složení za zadní sedadla nebo naopak rozložení nad interiérem potřebuje méně než 10 sekund.

Volkswagen uvádí nový Beetle Cabriolet jako plně čtyřmístný automobil s plátěnou skládací střechou. Kromě prostoru pro čtveřici cestujících nabídne novinka i zavazadelník o základním objemu 225 litrů, který je možné při natažené střeše zvětšit sklopením symetricky děleného zadního sedadla.

Čtyřmístný kabriolet bude standardně vybaven automaticky vystřelovanými oblouky za zadními sedadly chránícími posádku při převrácení vozu a čelními, bočními i hlavovými airbagy.

Nový Beetle Cabriolet bude k dispozici se sedmi motory. Základ nabídky představuje 1,2 TSI s výkonem 77 kW. Následovat budou 1,4 TSI (118 kW) a 2,0 TSI (147 kW). Zájemce o vznětové motory uspokojí 1,6 TDI (77 kW) a 2,0 TDI (140 kW). K dispozici budou i úsporné verze BlueMotion.

Volkswagen Beetle s plátěnou střechou ponese v Evropě označení Cabriolet, zatímco na severoamerický trh vstupuje jako Convertible. Automobilka již zveřejnila základní cenu pro německý trh, kterou představuje částka 21.350 euro (zhruba 535.000 Kč). Objednávat nový kabriolet bude možné od listopadu letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Avatar - jozephko
5. 10. 2012 20:11
Ako štýlovka sa mi Beetle Cabrio zdá zaujímavejší ako Golf C
Ak by som chcel kabriolet výhradne s plátenou strechou, tak Beetle Cabrio b bol super štýlový. Lepší ako Golf.
Avatar - PeterLuk
4. 10. 2012 21:28
Re: Strecha
JJ, tiež sa tomu čudujem. Ako tak na to pozerám, nevidím žiadnu fotku zozadu či so strechou. Celkovo ju nechcú ukazovať. Asi sa im nepodarila, bezdôvodne by to predsa nerobili, lebo právr o strechu tu ide... :-!
Avatar - WalterWhite
4. 10. 2012 14:35
Strecha
Otvorená strecha musí na tomto aute musí byť prestrašne škaredá keď pred ňu radšej postavili modelku >:D
[odkaz]
[odkaz]
Avatar - Pekelná Micinka
4. 10. 2012 12:52
Dlo dé dy dý, dlo dé dy dý
Bez tý střechy vypadá daleko lépe a nemám tak pocit, že mě tam něco na pohled ruší. Otázka je, jak to bude vypadat, až se zvedne plátlěná střecha. Zdá se, že VW se s ní chlubit moc nechce, chápu, jde hlavně o jízdu bez střechy, ale předpokládám, že další obrázky se objeví později. Bohužell však, nejsme v Kalifornii, takže otevřená verze u nás, znamená tak max.sedmiměsíční provoz bez, a zbytek buď další vozidlo, nebo nechat protrpět auto s nasazenou střechou a omezit jízdy jen na cesty typu garáž - krytý praking - garáž.