Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Caddy Maxi Camper: Nejen pro letní dovolenou

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Volkswagen Caddy Maxi nemusí být nutně pouze dodávkou pro přepravu nákladu nebo alternativou k velkému MPV, ale ve verzi Camper se může proměnit i v kompaktní kempinkový vůz.

Volkswagen má ve stavbě kempinkových automobilů bohatou tradici, což ostatně velmi dobře dokládá první generace populárního Transporteru, která před více než šedesáti lety stála u zrodu této kategorie vozidel.

V současnosti nabízí Volkswagen celou řadu modelů, které lze proměnit v obytný automobil. Na vrcholu této nabídky samozřejmě stojí California odvozena z Multivanu, resp. Transporteru. Na opačném konci jsou modely, jejichž základem jsou Caddy a Caddy Maxi.

Právě posledně jmenovaný se nyní představuje v modernizované podobě pro britský trh jako Caddy Maxi Camper. Na českém trhu je toto provedení označeno Tramper a nabízí prakticky shodnou výbavu.

Volkswagen Caddy Maxi Camper samozřejmě vychází z čistě osobního provedení a Caddy Maxi a poskytuje standardně prostor pěti sedícím cestujícím. V zadní části interiéru je umístěna skládací postel, která se rozkládá nad složená zadní sedadla a má rozměry 1,1 x 2,0 m. Závěsy a závěsné kapsy na bočních oknech a magnetický závěs na okně zadních dveří vytvářejí dostatek soukromí pro nerušený spánek.

Standardní výbava obsahuje palubní počítač, tempomat, klimatizaci Climatic, elektricky ovládána okna vpředu, elektricky stavitelná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, kožený volant, přední mlhové světlomety, výškově nastavitelná přední sedadla a pestré čalounění Takato.

Pro Caddy Maxi Camper je k dispozici i malý apartmán, který zahrnuje stan o půdorysu 2,3 x 2,0 m, který se připevňuje k zadním dveřím pomocí zamačkávacích cvoků. Tento stan doplňují dvě skládací židle a stůl.

Paleta pohonných jednotek pro Volkswagen Caddy Maxi Camper se omezuje na dvojici turbodieselů. Základní motorizací je 1,6 TDI s výkonem 75 kW (102 k) a spotřebou 5,2 l nafty na 100 km. Vrcholnou motorizací je 2,0 TDI, disponující výkonem 103 kW (140 k). V jeho případě je uváděna spotřeba 5,7 l nafty na 100 km. Za příplatek je pro oba motory k dispozici převodovka DSG.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
25. 6. 2013 18:51
Re: Za super cenu!!!
Přesně.
Já jsem to v konfigurátoru nacvakal za cca 630 a to mam za 26 liťáky :-)
30. 3. 2013 00:03
Re: Za super cenu!!!
Stačí si otevřít konfigurátor užitkáčů VW a ověřit si, že základní cena NENÍ 711 tis. Kč!!! To, že to tak mají ve Velké Británii je sice asi pravda, ale není to absolutně relevantní informace vzhledem k ceně paketu Caddy Tramper v ČR... Takže si stojím za svým, Tvůj příspěvek nebyl pravdivý, nejsme v Británii!
28. 3. 2013 10:09
Re: Za super cenu!!!
To je drahý, to asi nebude postel z IKEA a stan z Tesca. To jsou totiž VW doplňky... >:D
Avatar - dal
28. 3. 2013 08:36
Re: Za super cenu!!!
Na to, že někoho nařkneš ze lži by jsem si dával pozor!!! Podívej se sem: [odkaz]
27. 3. 2013 23:28
Re: Za super cenu!!!
Ze to zacina na 711 000 Kc je nesmysl, je to normalne priplatkova polozka k Trendlinu... Je opravdu neuveritelny, jak sem vzdycky tihle experti placnou naprostou lez a vsichni jim to zerou... :(((