Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen chce do deseti let prodávat milion elektrifikovaných aut ročně

Michal Fokt
Diskuze (24)
Koncern Volkswagen má velmi ambiciózní plány ohledně elektromobilů a hybridů, chce se stát vážným soupeřem Toyoty.

Volkswagen teď dělá vše pro to, aby se co nejrychleji zapomnělo na Dieselgate a v rámci změny image ponechává "provařené" nafťáky svému osudu (beztak si v Evropě stále vedou skvěle) a zaměřuje svou pozornost na elektromobily a elektřinu všeobecně.

To není nic nového, rozruch však skupina Volkswagen nyní vyvolala oznámením, že v polovině příští dekády, tedy v roce 2025, chce prodávat ročně milion elektrifikovaných automobilů, tedy elektromobilů a hybridů, respektive plug-in hybridů. Právě tímto způsobem se chce, kromě nápravy pověsti, vypořádat i se stále se zpřísňujícími emisními limity. Není přitom žádným tajemstvím, že klíčovým trhem k dosažení tohoto cíle bude Čína.

Půdu si připravuje pochopitelně už nyní, do konce desetiletí chce koncern Volkswagen uvést do prodeje dvacet nových elektrifikovaných modelů všech značek a to včetně již dříve oznámených specificky elektrických modelů jako je Audi Q6, Porsche Mission E nebo zatím stále poněkud tajemný luxusní model Volkswagenu, jenž nahradí na vrcholu potravního řetězce Phaeton a zdědí po něm i drážďanskou skleněnou továrnu.

Volkswagen už teď slibuje, že některá jeho elektrická auta skoncují s největší nevýhodou EV v podobě malého dojezdu, měla by totiž zvládnout na jedno nabití až 500 km. Už nyní by mohl koncern podle slov šéfa automobilky přes výrobu Thomase Ulbricha vyrábět 75 tisíc elektrikou "políbených" automobilů, ale zatím po nich není taková poptávka.

Michal Fokt
Diskuze (24)
Avatar - white label
1. 6. 2016 18:54
Re: aby
Mám se jako vsadit, jestli ti to bude vadit?
1. 6. 2016 17:17
Re: ambiciozni?
Čekal bych, že hodně udělají hybridy. Tlak na vykazované emise CO2 se bude jen zvyšovat.
Avatar - Hammunasakra
31. 5. 2016 20:14
Re: aby
To se vsaď ;-)
Avatar - jozephko
31. 5. 2016 19:07
Elektro koliečko sa pomaly začína roztáčať...
Plány, ale aj reálne predaje elektromobilov sú už také zaujímavé, že výskum, vývoj a výroba batérií začne priťahovať investorov ako magnet. Jednoducho pre subjekty, čo majú veľa zvyšných peňazí na investovanie, sa batérie môžu stať (ale aj nemusia - každý biznis vždy nesie určité riziko) zlatou baňou /dolem/.
A čím viac peňazí sa v tomto obore bude točiť, tým väčší a rýchlejší pokrok sa dosiahne. A čím budú batérie výkonnejšie a viac sa ich bude vyrábať, tým bude klesať ich jednotková cena za kWh energie.
Každá nová technológia začína s tým, že najskôr si ju môžu dovoliť len tí najbohatší, ktorí zaplatia náklady na prvotný vývoj a výrobu. Postupne - s rastom predaja - sa jednotková cena znižuje a súčasne sa zvyšuje kvalita. Stačí si spomenúť na prvé automobily, začiatky leteckej dopravy, prvé CD napaľovačky, prvé mobily, plazmové TV, počítače atď...
Avatar - white label
31. 5. 2016 17:55
Re: aby
A asi nebudeš jediný komu to bude vadit... ;-)