Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen e-Up! se představí společně s větším sourozencem. Míří do Frankfurtu

Stanislav Kolman
Diskuze (9)

VW potvrdilo, že na frankfurtském autosalonu představí novou elektrickou verzi modelu e-Up!. Nebude to však jediný ukázaný elektromobil.

Volkswagen oficiálně potvrdil, jaké novinky této automobilky můžeme na podzim vyhlížet na frankfurtském výstavišti. Šéf prodeje a marketingu Jurgen Stackmann řekl, že kromě sériového Volkswagenu ID. (hatchback velikosti Golfu, jenž se má podle všeho jmenovat Neo) uvidíme na stánku značky také nový elektrický e-Up!.

„Všechno se setkává. Vše, na čem jsme pracovali téměř tři roky. Nový design značky a přístup k našemu stylu,“ vysvětluje Stackmann, proč je toto období pro automobilku tak důležité.

Elektrický hatchback a mini však nebudou jedinými elektromobily, které Volkswagen na výstavě představí. Těšit se prý můžeme také na SUV ID. Crozz. Jeho podoba už není tajemstvím, ve Frankfurtu ukázaná studie však má mít podstatně blíže k sériové výrobě. Právě elektromobily a SUV jsou podle VW budoucnost, jen vzpomeňme řadu novinek, které automobilka ukázala před pár dny v Šanghaji.

Do budoucna by Volkswagen rád postavil elektrické auto velikosti Pola, které by dostalo modulární architekturu MEB a vyznačovalo se dostupnou cenovkou. Aktuálně největším problémem jsou však náklady na akumulátory, tudíž není pravděpodobné, že bychom se takového auta dočkali dříve než v roce 2023.

Nový e-Up! má vynikat především zvýšeným dojezdem. Zatím není jasné, jaká bude budoucnost upů se spalovacími motory, ale spíše se přikláníme k variantě, že zcela skončí. Naznačují to i slova šéfů VW, kteří říkají, že právě e-Up! bude hrát v době elektrického přerodu značky důležitou roli.

Stanislav Kolman
Diskuze (9)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
25. 4. 2019 15:29
Re: novy E-up
ved ja som spokojny... na tych par tisic rocne co spravim mi ani netreba nic extra ... ale v buducnosti uz chcem stejne kusok zmenu... jednak sa mi zacinaju pacit hybridne technologie a rovnako doba tiez napreduje.. a za par rokov aj to rozlozenie sil sa asi zmeni a pomer nafta vs benzin vs elekto vs hybrid uz bude iny aj z pohladu ponuky samotnych vyrobcov aut .... ja len dufam ze si niekedy v r 2025 budem uz vediet kupit dostupny maly hybrid za cenu terajsieho bezneho cisteho spalovacieho maleho vozu... ale co ak to bude prave opacne a auta budu coraz drahsie.... aj toho sa obavam... preto uz teraz tak nejak uvazujem dva kroky dopredu co dalej a ako do buducna co najviac usetrit
25. 4. 2019 15:22
Takže čekám do roku 2023,
kdy budou levné baterky.
25. 4. 2019 14:51
studie...
Takze dalsia (este realnejsia) studia na ID Crozzzzz? Uz tych ID bolo asi 55 studii... :no:
Avatar - 3_diamanty
25. 4. 2019 14:31
novy E-up
pojde o sucasny ale vylepseny model alebo dostane uplne novu plartformu aj dizajn? z clanku to nie je celkom zrejme .... kazdopane ak by slo o uplne novy model tak moc sa tesim