Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šanghaj 2019: Podívejte se na fotky z koncernového večera VW. Elektřina opět v hlavní roli

Stanislav Kolman
Diskuze (6)

Den před startem šanghajského autosalonu se konal tradiční koncernový večírek. Neukázal žádnou klíčovou novinku, spíše připomněl, co nás v příštích letech čeká.

Ještě před startem šanghajského autosalonu nás Volkswagen pozval na tradiční koncernový večer, kde skupina s předstihem ukázala to nejdůležitější, co bude na výstavišti představovat. A jak už tomu u koncernových večerů v posledních letech bývá, hlavním tématem opět bylo přezbrojování ze spalovacích motorů na elektřinu.

Na sériové produkty si musíme ještě nějaký čas počkat, elektrifikace se ve výstavní hale prezentovala jen formou konceptů. Nechyběla Škoda Vision iV, kterou jsme už mohli vidět na výstavišti v Ženevě a ve srovnání s „evropskou“ verzí se liší především poupraveným pohonným ústrojím.

Hned vedle mladoboleslavského modelu bylo vystaveno Audi AI:ME, tedy koncept elektrického hatchbacku podobajícího se Audi A2. Že vám tohle auto připomíná ještě něco? Správně. Je to totiž koncernový sourozenec hatchbacku VW ID. (jehož sériová verze dorazí už příští rok) a Seatu el-Born.

Třílístek elektrických konceptů završil Volkswagen ID. Roomzz, tedy vize vlajkového elektrického SUV se třemi řadami sedadel. Koncept dostává vodorovnou linkou sdružené přední světlomety, posuvné dveře či kamery místo zrcátek. Počítá se také s plně autonomní jízdou, kterou aktivujete prostým stisknutím loga automobilky uprostřed volantu.

Že se na tradiční auta zcela zapomnělo? Ne tak docela. Na večírku se představila ještě zcela nová značka Jetta, jež také patří pod křídla koncernu. Je to vlastně taková čínská Dacia, tedy automobilka tvořící pro místní trh vozy vyznačující se především nízkou cenovkou. Jako první chystá dvě SUV a sedan. Vystavený model VS5 je první vlaštovkou a byť se zvenčí tváří skoro jako „hotové“ auto, stále jde o koncept.

Jediným vystaveným vozem, do kterého byste mohli naskočit a okamžitě odjet, tak zůstal kabriolet Porsche 911. Tak trochu rebel myslící na tu část obecenstva, která stále ještě miluje vůni spáleného benzinu. Díky bohu za něj, protože jak Volkswagen na vlastní show několikrát připomněl, elektřina bude v příštích letech hrát prim.

Stanislav Kolman
Diskuze (6)

Doporučujeme

16. 4. 2019 12:20
Dotaz
Jsou na autosalonu jiné značky nebo jen VW?
16. 4. 2019 12:09
Re: foto
https://media.tenor.com/images/039b76f457e474fccd92a26f5562393d/tenor.gif
16. 4. 2019 09:25
foto
Nic v zlom, ale v dnesnej dobe je fotka s rozlisenim 1050x700 trosku retro... :-O