Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Jetta: Nová generace ve čtyřech karosářských verzích

Michal Fokt
Diskuze (11)
Příští vydání modelu Jetta, naplánované na rok 2016, bude mít hned čtyři karosářské varianty. Nejméně...

Nová generace modelu Jetta, která přijde coby vůz MY2017, což znamená uvedení na trh přibližně v polovině roku 2016, poněkud rozšíří svůj záběr. Kromě klasického sedanu přibude také kombi a zvýšená a oplastovaná verze Alltrack, odvozená patrně od zmíněného kombíku.

Současně se ve Wolfsburgu zvažuje čtvrtá karosářská verze a nejnovější zprávy naznačují, že půjde o dvoudveřový model, tedy kupé. To by mělo být lacinější alternativou modelu Scirocco, jenž se v příští generaci má stát poněkud luxusnějším zbožím, než je tomu v současnosti. Vzhledem k použití konvenčního tvaru se stupňovitou zádí si od Jetty Coupe VW hodně slibuje zejména v USA, kde se konkurenčním vozům Civic, Forte a Elantra vcelku daří.

To už jsme na kvartetu modelů, ani jimi by to však nemuselo končit, hodně bude záležet na tom, jaký status dostane projekt New Midsize Coupe. I sedan se siluetou kupé, představený v Číně, měl být původně zařazen do rodiny Jetta a jeho vývojové prototypy už byly dokonce spatřeny na silnicích, nicméně v tomto případě může jít Volkswagen cestou modelu CC, jenž se také pokouší odloučit od řady Passat coby exkluzivnější zboží. De facto tedy Jetta může mít i pět verzí, byť de iure pouze čtyři.

Jetta 2017 by měla být větší, než ta současná, s delším rozvorem a větší prostorností na zadních sedadlech, což je s ohledem na informace o zmenšení budoucího Passatu trošku překvapivé, nicméně hlavním působištěm Jetty bude Čína a USA, kde má Passat poněkud jiné rozměry a na menší kanibalizačku v Evropě se asi příliš hledět nebude. Pohon zajistí výhradně přeplňované downsizované motory a v nabídce se objeví i plug-in hybrid.

Michal Fokt
Diskuze (11)
29. 5. 2014 10:59
Re: Nová Jetta
Dovolím si odcitovat příspěvek Ji/Ri-ho z diskuse pod Santou:

včera mě jeden týpek, takový celkem sympaták jsem si myslel, zezadu nakopl do *....byl jsem překvapený, protože jsem ho ani neznal...ale zase mě to tak nebolelo a taky jsem si všiml jaké má boty a asi ty boty měl pohodlné, protože nijak nekulhal.... v současnosti mám taky boty se kterýma by se dalo kopnout do kdejaké prd.ele, ale mi se v nich chodí dobře....jako není to na fotbal nebo do lesa, ale na takovou tu procházku na zmrzlinu...na tento účel se hodí dobře a taky proč ne, pro tento účel byly i vyrobeny....ne teda pro zmrzlinu, ale pro takovou tu normální pohodovou chůzi... pravda, když prší, tak v nich je i mokro, ale to je všude přece když prší a tak z toho nebudu dělat závěry a věduu....mám možnost ještě si půjčovat občas staré gumáky, ty jsou fajn do mokra, ale zase na zmrzlinu si v nich nezajdu a když ano, tak by to bylo blbé...

Topere, řekni, co byla hlavní myšlenka tvého příspěvku? Že má brácha Lancera? Že jseš z Košic? Že hledáš kešky? Žes potkal 4 sviště? Hergott, kde je něco k Jettě?
Avatar - Ozzman
29. 5. 2014 07:57
Re: Nová Jetta
Je to sice hezký pocit, ale nějak mi uniká, co to má společného s Jettou >:D

Na tvou obhajobu mohu říct, že v roce 2006, kdy ji naši koupili a v ČR bylo opravdu pár kusů, tak sem tenhle pocit s tou Jettou zažil i u nás. Nicméně si to stejně každý druhý zamění za Passata, hlavně z dálky, nebo za Golfa, pokud nevidí auto z boku či zezadu.
Avatar - 3_diamanty
28. 5. 2014 19:46
Re: Nová Jetta
jo jetty sa ako tak stretnut daju ale stejne je ich velmi malo aj u nas vzhladom na to ze ide o vw a nie o nejaku neznamu znacku... ja zvyknem s bratom jazdit casto do madarska proste to mame blizko od kosic a nase okolie vychodneho slovenska mame uz dost pochopode a tak zvykneme robit take vikendove jednodnove akcie aj kvoli geokesingu aj po madarsku aj ked tam menej kesuju ako u nas... prisaham ze tam vsetci na nas lancer kukaju inak ako u nas doma.... japoncov tam je vobec malo v tom madarsku... vsetko su tam stare astry swifty a potom fabie fordy a podobne.... nejaky iny lancer sme tam este msylim ze ani nestretli.... je to celkom zaujimavy pocit zastat vedla 4 swiftov vedla seba s nasim lancerom..... skutocne si to uzivam tie pohlady miestnych dedincanov v roznych kutoch madarska ;-) ...mat auto ktore nema kazdy druhy clovek je vcelku super pocit halvne po presadnuti z feldy ;-)
28. 5. 2014 18:51
Re: Nová Jetta
U nas ich jazdi relativne dost. Tento novy potencialny exemplar je vsak o dost dalej dizajnom. Aktualna Jetta najma v zaklade vyzera ako auto postapokalypsy z Mad Maxa.
Avatar - white label
28. 5. 2014 18:47
Re: Pochybnost
Možná ho nemají tak malého, proto nemají problém ani s velkými koly... >:-[] ;-)