Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen letos představí nový Tiguan. Třetí generace může vypadat takto

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Jednou z důležitých novinek letošního roku by měla být třetí generace Volkswagenu Tiguan. Jak může vypadat?

Německá automobilka současné provedení kompaktního SUV představila v září roku 2015, v létě 2020 odhalila modernizovanou verzi. Na novou generaci je tedy nejvyšší čas. Premiéra by se měla uskutečnit v září, do prodeje vůz dorazí začátkem roku 2024.

Video se připravuje ...

Jak by právě třetí vydání Tiguanu mohlo vypadat, se snaží odhadnout známý digitální umělec a designér Lars Sältzer, který na sociálních sítích publikoval vlastní představu jeho podoby.

Lars předpokládá, že novinka se po vzhledové stránce přiblíží elektrickým crossoverům z rodiny ID. Projevit se to má zejména na provedení předních i zadních světlometů nebo designu čelní masky. Sältzer k tomu přidává výrazně tvarovaný přední nárazník.

V souvislosti se vzhledem je důležité zdůraznit, že třetí generace zřejmě bude dostupná v jediné karosářské verzi, a to v té kratší. Místo prodloužené a až sedmimístné varianty Allspace totiž Volkswagen chystá samostatný model. Jmenovat by se měl Tayron a přestože převezme některá technická řešení z Tiguanu, podle výrobce půjde o designově a konstrukčně svébytný model. Termín jeho premiéry ještě neznáme.

Nový Tiguan bude i nadále posazen na platformě MQB, což znamená zachování spalovacích motorů - včetně dieselů. Objeví se však také plug-in hybrid s elektrickým dojezdem blížícím se údajně 100 km.

SUV bude k dipozici s pohonem předních kol i jako čtyřkolka, z nabídky však zmizí manuální převodovka. Všechny agregáty mají kooperovat výhradně se sedmistupňovým DSG.

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Doporučujeme

12. 4. 2023 17:52
Re: Tak pokud to nabídnou jen s automatem...
U budgetového modelu jako třeba Dacia Duster preferenci manuálu naprosto chápu. Ale k čemu je potřeba manuál u komfortního SUV za 700+ tisíc? Jestli někde dává automat smysl, tak přesně v této kategorii :D
12. 4. 2023 16:25
Re: Tak pokud to nabídnou jen s automatem...
Proti gustu... Ale já už bych si druhou generace nekoupil. Ta první byla v mém finálním výběru... :-(
12. 4. 2023 16:06
Re: Tak pokud to nabídnou jen s automatem...
Já si tedy taky raději řadím sám, ale v téhle kategorii - střední SUV - už manuál objednává (bohužel) jen pár nadšenců. Ekonomicky dává jeho vyřazení smysl. Tedy za mě.
12. 4. 2023 10:04
Tak pokud to nabídnou jen s automatem...
...tak to je skutečně politovánihodná ostuda! :-O :no: :no: :no: