Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen opět ukázal GTI Roadster. Znamená to něco?

Michal Fokt
Diskuze (0)
Volkswagen věnuje propagaci svého konceptu GTI Roadster pro hru Gran Turismo 6 od Sony překvapivě velkou pozornost. Může to naznačovat nějaké plány vývojového oddělení?

Volkswagen se také připojil k oslavám 15 let existence hry Gran Turismo 6 pro konzoli Sony Playstation a připravil koncept GTI Roadster. Nespokojil se přitom jen s virtuální existencí auta, ale jeho model v životní velikosti také skutečně postavil a poprvé představil na GTI Meeting Wörthersee.

Mohlo by se zdát, že se tím potenciál auta, jehož výroba je nereálná (i když u Mercedesu k výrobě AMG Vision GT dojde), vyčerpal, jenže teď si GTI Roadster odbyl výstavní severoamerickou premiéru na autosalonu v Los Angeles. A to vyvolává otázky - jedná se jen o pozornost pro americké příznivce japonského automobilového simulátoru nebo je za tím něco víc?

Může to být pouze řetězová reakce, ale na fórech i v médiích se podezřele často objevují spekulace, jestli náhodou Volkswagen představením konceptu neprošlapává cestu novému modelu na bázi Golfu - nástupci modelu Scirocco. To současné se dočkalo zasloužené pozornosti a není vůbec vyloučeno, že druhá generace znovuobnoveného fastbacku bude navržena s menší stylistickou opatrností. Odvážnější tvary sportovně laděného kompaktu by pak mohly najít inspirací právě v tomto roadsteru.

Volkswagen se totiž v současnosti rozhodně nenachází v situaci, kdy by trpěl nedostatkem imageových modelů a pokud by pouze chtěl potěšit severoamerickou komunitu "golfistů", kteří mají dnes k dispozici nejen GTI, ale i Golf R, rozhodně by postačilo odprezentování studie Golf R 400. Co myslíte, mohlo by se za GTI Roadster skrývat něco víc? A líbilo by se vám Scirocco v jeho stylu?

Michal Fokt
Diskuze (0)