Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen plánuje výrobu aut v Malajsii, začne Passatem

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Volkswagen plánuje výrobu automobilů v Malajsii. Koncem příštího roku hodlá spustit produkci vozů Passat v malajské továrně partnera DRB Hicon.

"Využití tržního potenciálu (Sdružení zemí jihovýchodní Asie) ASEAN má v dlouhodobé strategii koncernu Volkswagen velký význam," uvedl šéf prodeje Volkswagenu Christian Klingler.

Volkswagen je největší automobilkou v Evropě a do roku 2018 se plánuje stát největším výrobcem automobilů na světě. Firma předpokládá, že její celosvětový prodej v letošním roce poprvé v historii překoná hranici sedmi milionů vozů. Trhy ASEAN jsou důležitou součástí růstové strategie koncernu.

V první fázi bude probíhat výroba s využitím montážních setů CKD („Completely-Knocked-Down“).Při tomto systému jsou z výrobního závodu dodávány karosářské díly a další jednotlivé komponenty ve velkém stupni rozloženosti. Montážní závod pak zajišťuje svaření a lakování karoserie, montáž agregátu a dalších komponentů a celkovou finalizaci vozu na standardní montážní lince. Výrobní kapacita se má z několika tisíců vozů ročně progresivně zvyšovat.

Personální ředitel VW Horst Neumann nedávno v rozhovoru pro list Handelsblatt uvedl, že automobilka hodlá v příštích letech kvůli silnému růstu prodeje vytvořit 50.000 nových pracovních míst. V současnosti zaměstnává Volkswagen po celém světě zhruba 400.000 lidí. Firma plánuje během příštích pěti let investovat 51,6 miliardy eur (asi 1,3 bilionu Kč).

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)