Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen představí CC Concept v Ženevě

Michal Fokt
Diskuze (0)
Volkswagen by měl údajně v březnu na ženevském autosalonu ukázat studii druhé generace modelu CC a to v dvouletém předstihu před příchodem produkční verze.

Německý časopis Auto Motor und Sport informoval, že Volkswagen chystá na březnový ženevský autosalon překvapení v podobě konceptu druhé generace modelu CC, postavené na technice současného sedanu střední třídy Passat. Již dříve avizované "Cécéčko" si podle očekávání zachová siluetu kupé, která se také podepíše na prodloužení délky vozu o 10 cm oproti výchozímu Passatu, novinkou by však mohla být změna ze čtyřdveřové na pětidveřovou konfiguraci s víkem kufru, otevíraném včetně zadního okna.

Tento sportovnější a celkově exkluzivnější příbuzný Passatu by se měl dostat do prodeje až v roce 2017, takže není divu, že nejsou k dispozici žádné bližší informace. Dá se však předpokládat, že Volkswagen CC převezme až na možné výjimky v podobě absence základních motorizací portfolio pohonných jednotek a převodovek Passatu, přičemž topmodelem by mělo být provedení s přeplňovaným naftovým dvoulitrem o výkonu 176 kW a točivém momentu 500 N.m.

Michal Fokt
Diskuze (0)