Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen přestane přijímat objednávky na některé hybridní modely

ČTK
Diskuze (0)

Největší německá automobilka Volkswagen přestane od středy přijímat zakázky na některé plug-in hybridní modely. Koncern to zdůvodňuje problémy s čipy a s dodávkami, které souvisejí s ruskou invazí na Ukrajinu.

Firma to uvedla ve svém sdělení, a potvrdila tak informace deníku Handelsblatt.

Objednávky na plug-in hybridní verze modelů Volkswagen Golf, Tiguan, Passat, Arteon a Touareg se do odvolání pozastaví. Dodávky už zadaných objednávek se letos nemusejí uskutečnit, dodal podle agentury Reuters největší výrobce aut v Evropě. Koncern, jehož součástí je i mladoboleslavská Škoda Auto, se rozhodl zastavit výrobu v Rusku a dočasně pozastavit výrobu v několika továrnách v Německu.

Hlavní závod automobilky ve Wolfsburgu bude od 14. do 18. března zavřený. Továrna ve Cvikově (Zwickau), která vyrábí elektromobily, také nebude mít až do 18. března otevřeno. Zasaženy budou i závody Volkswagenu v Hannoveru a v Drážďanech a také dvě továrny v Polsku, sdělila firma.

Ukrajina a Rusko představují menší prodejní trhy. Potíže s dodávkami komponentů vyráběných mimo jiné i na Ukrajině, stejně jako rostoucí ceny surovin, ale brzdí produkci automobilek po celé Evropě.

ČTK
Diskuze (0)

Doporučujeme