Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Tiguan čeká facelift. Představuje se na prvním nákresu

David Bureš
Diskuze (4)

Nejprodávanější Volkswagen roku 2019 letos projde modernizací. Vzhled se inspiruje u osmé generace Golfu.

Volkswagen Tiguan druhé generace je tu s námi od roku 2016. Za tu dobu se stal nesmírně populárním vozem, za rok 2019 se z globálního hlediska stal vůbec nejprodávanějším modelem celé skupiny VW Group s 910.926 vyrobenými kusy. Zároveň byl loni nejžádanějším SUV v Evropě. Čas však rychle plyne, a tak letos nastává nejvyšší čas na jeho modernizaci. Ta se už představuje na prvním nákresu.

A ten potvrzuje dřívější špionážní snímky prototypů, že se modernizovaný Tiguan pro rok 2020 inspiruje vzhledem Golfu 8. To znamená, že použije obdobně tvarované světlomety protažené do boků karoserie. Navazovat však budou na masku chladiče ve stylu T-Rocu nebo T-Crossu, čímž bude spjat s ostatními SUV německé značky. Novinkou bude i použití nového loga Volkswagenu, které je jednodušší než dosud.

Nákres interiéru v tuto chvíli k dispozici nemáme, očekáváme však použití multimediálního systému z osmičkového Golfu, což by znamenalo sázku na výhradně dotykové ovládání nebo možnost aktualizací vzduchem, bez nutnosti návštěvy servisu. Také by tu měl být rozměrný displej, v nejvyšší formě s úhlopříčkou 10 palců. Stejně velká obrazovka by se měla objevit i v kapličce přístrojů.

Co se týče nabídky motorů, rovněž není vyloučeno použití techniky z nového Golfu. S litrovým tříválcem nepočítejme, s mildhybridem 1.5 eTSI nebo novou generací 2.0 TDI však takřka určitě ano. Nedivili bychom se ani příchodu plug-in hybridu, třeba ve formě sportovněji orientovaného Tiguanu GTE.

Modernizovaný Volkswagen Tiguan se má představit během léta 2020 s tím, že do prodeje by měl vstoupit ještě před koncem letošního roku. Po výchozím modelu dorazí i facelift Tiguanu Allspace, alias o 110 mm prodloužené verze s místem až pro sedm osob.

David Bureš
Diskuze (4)

Doporučujeme

18. 4. 2020 07:18
jsem zvědav
V posledních letech začínám být poněkud skeptický co se týče FL u VW. A až mi seberou i kolečka ovládání klimy, tak končím.
Avatar - _Karel_
17. 4. 2020 12:46
Re: Tiguan
Jasně, nejsem slepej, ale v nadpise jsou "nákresy". ;-)
I dítě na prvním stupni ZŠ umí používat jednotné a množné číslo. Já si pod pojmem "nákresy" představím nejmíň dva.
17. 4. 2020 12:32
Re: Tiguan
Je tam jenom jeden nákres:

https://www.volkswagen-newsroom.com/…gen-in-2019-5963
Avatar - _Karel_
17. 4. 2020 12:03
Tiguan
"Představuje se na prvních nákresech" - a proč nám ty nákresy neukážete?! :-O