Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Touareg III přijde v roce 2017

Michal Fokt
Diskuze (12)
Nová generace velkého SUV Touareg, která dorazí do dvou let, bude větší, lehčí a bude se nabízet také jako plnohodnotný plug-in hybrid.

Německé časopisy mívají o svých domácích značkách většinou dost přesné informace a magazín Auto Bild nyní oznamuje, že se třetí generace modelu Volkswagen Touareg začne prodávat v roce 2017. Vůz bude sdílet většinu techniky s prestižnějšími crossovery Audi Q7, Porsche Cayenne a Bentley Bentayga. A mimochodem, Němci už asi vědí něco víc také o státoprávním uspořádání Evropy, protože vznikat prý má ve slovinské Bratislavě. No nic, chybička se vloudí...

Touareg III má oproti současnému, 4,8metrovému modelu, "citelně narůst" a nabídnout tak dostatek místa pro cestující ve třech řadách sedadel. To nápadně připomíná údajně jen pro Ameriku určený koncept crossoveru CrossBlue... I přes zvětšení rozměrů má jít dolů váha, přestože i nadále bude oscilovat kolem dvou tun. Jádro nabídky mají tvořit vidlicové šestiválce, v nabídce se objeví nový 3.0 TDI o výkonu 224 kW, ale také benzinové TSI s výkonem kolem 240 kW. Lze očekávat i plug-in hybridní verzi.

Za pomoci elektromotoru má plug-in hybridní specifikace disponovat výkonem 275 kW a 700 N.m točivého momentu, což by z ní mohlo dělat tu vůbec nejsilnější motorizaci v nabídce, se stovkou za 6 sekund, kombinovanou spotřebou pod dva litry a jízdním dosahem na elektřinu až 56 km.

Michal Fokt
Diskuze (12)
Avatar - Eddy82
3. 11. 2015 07:37
Re: Krabicoidní a
Ja som to myslel v globále nie európsky. Momentálne je veľký dopyt po novej Q7, koniec koncov sa ani nečudujem, veľmi dobré vozidlo ;-)
Avatar - Ham.
2. 11. 2015 23:07
Re: Krabicoidní a
[odkaz]
Avatar - Eddy82
2. 11. 2015 21:52
Re: Krabicoidní a
Cayenne a Q7 sa predáva lepšie Ako touareg a Touareg 3 bude na 100% na platforme mlb evo ktorá bude takmer totožná s Q7
A príde na trh v 2017
2. 11. 2015 21:42
Re: Nový 3.0 TDI
V10 TDI by se pro tebe hodil líp.
2. 11. 2015 20:53
Re: Krabicoidní a
V US prave vysla sprava ze 3.0 TDI je tiez zmanipulovany. Ak to pojde takto dalej, ludia sa zacnu pytat ci vobec ma VW motor, ktory zmanipulovany nie je. Alebo ci je vobec VW schopny takyto motor vyrobit. Je zaujimave sledovat pad VW v USA (preto, ze si zato moze sam) :yes: Najlepsie asi urobia ak ten ich hnoj z US uplne vypracu. Americania su jednoduchy ludia, ktory maju zalubu v sudnych sporoch. Tam pojde na sud kazdy, lebo pravnici niesu plateny ako u nas na hodiny, ale v % z vysudenej sumy, ak tvoj pravnik nic nevysudi, nemusis mu ani nic zaplatit. Budu ich zmykat kym to pojde do posledneho dollaru. Ako europsku firmu si ich proste vychutnaju. Nasa firma to uz zazila viac krat. Uz ani za 50 rokov tam nezarobia tolko, co tam prehraju na sudoch. V Amerika ako europska firma nemas sancu vyhrat ziadny sudny spor. To niesu sudy, ako ich chapeme my v Europe, tie sudy su vlasten sukromne firmy, ktrore maju licenciu sudit ine firmy. Takze ak EU podpise TTIP caka nas podobny divoky zapad >:-[]