Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Touran GTI? Proč ne?

Michal Fokt
Diskuze (23)
Škoda, že sportovně založení tatínci už někam vymizeli, virtuální tuner X-Tomi by pro ně měl auto, sympaticky kombinující příjemné s užitečným.

Už je to docela dávno, co jsme si mohli pořídit sportovní velkoprostorové auto. Tehdy si Opel usmyslel, že nabídku modelů OPC obohatí o kompaktní Zafiru a subkompaktní Merivu. Zřejmě se to neosvědčilo, ostré verze zůstaly bez následovníků, tedy s výjimkou torza v podobě 200k benziňáku Zafiry v běžných verzích výbav a ani konkurence se neobtěžovala na ně reagovat. Škoda...

Lepší to asi nebude ani dnes, přestože se automobilky předhánějí v tom, kdo vyplní i tu sebemenší skulinu na trhu, ostrá MPV stále zůstávají stranou zájmu i mezi těmi značkami, které mají v tomto segmentu silnou pozici. Ale proč se nezasnít - maďarský photoshopový mág X-Tomi nakreslil možnou podobu Volkswagenu Touran GTI. Už standardní Touran je sympaticky hranatý a působí překvapivě ostře, takže neměl zase tolik práce.

Vlastně dostal jen přední nárazník z GTI - a to je ještě otázka, jestli si virtuální Touran GTI polepšil, protože jeho sériový nárazník vypadá velmi dobře, ale dejme tomu, kvůli korporátnímu "looku" ostrých volkswagenů... A pak už stačilo jen přidat červenou lišty masky chladiče, zasahující do hloubi předních světlometů a "namontovat" větší kola.

Co se motorizace týče, Touran je přece jen větší a těžší, než Golf a logo GTI zavazuje, takže by ideální byla 165kW verze dvoulitrového TSI, zkombinovaná s DSG a s podvozkem, vybaveným XDS. To by mohla být zajímavá alternativa pro BMW Active Tourer 225i.

Michal Fokt
Diskuze (23)
Avatar - white label
14. 8. 2015 01:41
Re: Cross 4*4 ???
Cross verze Touranu je přece Touareg... >:-[] ;-)
Avatar - Jaros71
13. 8. 2015 23:47
Re: Cross 4*4 ???
Jenže Sportvan je prcek , pro rodinu s dětma na lyže je malinkej! :no:
4*4 u Touranu by byla trefa...a nic moc by to VW nestálo.
Navíc nemají ani střední SUV...Tiguan je taky prcek bez kufru.
Avatar - white label
13. 8. 2015 03:14
Re: Proč ANO?!?
8-s >:-[]
13. 8. 2015 02:14
Re: Proč ANO?!?
Já třeba lačně čekám na "Jak by mohl vypadat Amarok GTI ?" Třeba od X-TOMIho. >:D
Avatar - white label
13. 8. 2015 00:28
Re: Cross 4*4 ???
To už spíš přijde Cross verze Sportsvanu, jako náspupce CrossGolfu (ještě na bázi Golfu plus).