Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Transporter Edition se sportovním vzhledem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Volkswagen zařadil do nabídky užitkového Transporteru nové provedení Edition, které se může pochlubit atraktivnějším exteriérem a rozšířenou standardní výbavou.

Volkswagen Transporter Edition je přímou odpovědí na nový Ford Transit Custom Sport a stejně jako on nabídne stylistické úpravy exteriéru, které mu mají dodat sportovnější vzhled.

Zájemci o Transporter Editon se budou muset spokojit s dodávkovým provedením s krátkým rozvorem náprav a nízkou střechou. Pro karoserii jsou k dispozici celkem čtyři laky, kterými jsou bílá Candy, červené Salsa, šedá metalíza a stříbrná metalíza.

Tyto odstíny budou vždy doplňovat černá kola, kterou jsou standardně 17palcová a za příplatek mohou být nahrazena 18palcovými disky AZEV "R". V matně černé je i střecha, maska chladiče, část předního nárazníku a pruhy na bocích i zádi.

V interiéru Transporteru Edition je standardem čalounění sedadel látkou v designu Tasamo a volant, hlavice řadicí páky i madlo ruční brzdy obšité kůží. Součástí výbavy jsou mimo jiné elektricky stavitelná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, elektricky ovládaná okna, dálkové centrální zamykání a mlhové světlomety. Příplatkovou výbavu představují například bi-xenonové světlomety s LED pro denní svícení.

Paleta pohonných jednotek pro dodávku se sportovně laděným exteriérem obsahuje celkem šest motorů, z nichž jsou tři benzínové a tři vznětově. Výkony těchto motorů začínají u 75 kW a vrcholí 150 kW, které poskytuje zážehový čtyřválec 2,0 TSI.

Ceny Volkswagenu Transporter Edition začínají na německém trhu na částce 26.846 Euro (zhruba 685.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
18. 2. 2013 02:33
Re: Krabica
Co takhle do toho Transporteru strčit plochý šestiválec Porsche? Nejlépe rovnou ten z GT2. >:-[] Ano, skutečně takové vozy existují. A jak se patří, motor mají vzadu. :-)
Avatar - woody-alien
17. 2. 2013 17:53
Re: Krabica
:-)

Tomuhle já říkám sport. >:D [odkaz]
17. 2. 2013 17:39
Re: Krabica
Preco nie [odkaz]
Len ma skarede disky, to bude iba semi-sport >:D
17. 2. 2013 17:38
.:.
Avatar - woody-alien
17. 2. 2013 16:49
Re: Krabica
Sport Van je stejná blbost jako ten Transportér. To už můžou dár "rychlý" pruhy a hliníkový kola rovnou na popeláře nebo mix s betonem. :-O >:D