Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen vyrobil první karoserii pro prodloužený tiguan

David Bureš
Diskuze (27)
Aktuální tiguan by měl být nabízen ve třech karosářských verzích. Základní verzi doplní prodloužená varianta a zřejmě i sportovně laděný model.

Nabídku Volkswagenu Tiguan v příštím roce doplní prodloužená varianta. Automobilka se již připravuje na její příchod, když ve své továrně v mexické Pueble postavila první karoserii pro tento model.

Montáž proběhla na zkoušku, protože Volkswagen potřeboval zjistit, zda jsou montážní stroje správně nakalibrovány. Kvůli produkci Tiguanu LWB je v Pueble rozšiřována karosárna, a tak automobilka potřebovala vyzkoušet technologie, než bude zahájena sériová výroba Tiguanu LWB.

Tiguan s prodlouženým rozvorem se v Mexiku začne sériově vyrábět v první čtvrtině roku 2017. To je mírný posun, protože se v minulosti hovořilo o tom, že se toto SUV začne v USA prodávat ještě před koncem letošního roku.

Auto se z mexického závodu bude vyvážet do celého světa, s výjimkou Číny, kde bude probíhat jeho lokální výroba. Prodloužený tiguan je určen hlavně pro Spojené státy nebo právě Čínu, prodávat se ale bude i na českém trhu.

O nataženém tiguanu toho výrobce zatím moc neprozradil. Míru natažení proti aktuální, 4.486 mm dlouhé variantě tak v tuto chvíli neznáme. Víme jen to, že SUV pojme až tři řady sedadel.

Druhá generace tiguanu bude zřejmě dostupná ve třech karosářských verzích. Základní a prodlouženou variantu by měl doplnit ještě sportovně laděný model nazývaný Tiguan Coupé. O něm se dříve hovořilo s jistotou, v posledních měsících se ale zdá, že by se mohl stát obětí kauzy Dieselgate.

Vedle Tiguanu Coupé se ve Wolfsburgu mimo jiné pracuje na SUV odvozeném od passatu. V době expanze by byl prostor pro oba, jenže v důsledku emisního skandálu automobilka musí šetřit, a proto pečlivě vybírá jen ty ziskové modely. U dua Tiguan Coupé a „Passat SUV“ přitom hrozí, že by si navzájem braly zákazníky, a proto se produkce nakonec dočká jen jeden z nich, ten, v němž vedení uvidí větší prodejní potenciál.

David Bureš
Diskuze (27)
15. 6. 2016 20:45
SUV na MQB
Dá se předpokládat:
1) Yeti 2 = Ateca (4,2-4,4m)
2) Kodiaq = Tiguan XL (4,7m)
3) Midsize SUV pro USA a Čínu (fabriky na obou kontinentech) = T-track, pravděpodobně zmenšený (4,9-5m)
4) Touareg 2 (5,1m) MLB

U Yetiho a Kodiaku předpokládám R4 motory, do Midsize SUV se určitě podívá Vr6 TSI, otázkou je jestli se to celý podívá do EU. Nicméně původní předpoklady říkaly, že po roce 2018 je to možné.
K tomu může být ještě Tiguan coupé (tím si moc jistý nejsem) ale Midsize SUV coupé se do výroby dostane pravděpodobně (v Číně).
15. 6. 2016 19:46
Re: "Kvalita od pohledu"
Máma vždycky říkala 2 slovy dvě věci:1. život je jako bonboniéra. 2. Slováci umí dvě věci, pást ovce a pléct hrnce. Sranda musí být. Bratři :-))))
Re: správně
Tak kupé SUV je samozřejmě taková kravina, že jsem to ani nezmiňoval. Palec nahoru patří normální (čti prodloužené) verzi a tu zkrácenou ať si nabouchají kam chtějí...
Avatar - fOE
15. 6. 2016 15:28
Re: "Kvalita od pohledu"
Neklesej na jeho uroven. ;-) Spis ho nekdo nahlaste (mne se ten email psat nechce >:D ).
15. 6. 2016 15:28
Re: "Kvalita od pohledu"
Velikonoce už byli ale to k vám ještě nedošlo