Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen zastavil vývoj pětimetrového modelu Tourer

Dan Vořechovský
Diskuze (11)
Martin Winterkorn zastavil prestižní projekt předchozího šéfa Volkswagenu Wolfganga Bernharda. Na trh se tak nedostane velkoprostorový vůz s neoficiálním názvem Tourer.

Nový šéf koncernu Volkswagen Martin Winterkorn rozhodl o tom, že bude zastaven projekt vývoje vozu s pracovním názvem Tourer, který měl být na trh uveden na přelomu let 2009 a 2010. Oznámil to německý deník Wolfsburger Allgemeine Zeitung. Podle deníku je to vůbec první případ, kdy byl zcela zastaven vývoj automobilu z Bernhardovy éry. Právě pro bývalého šéfa Volkswagenu (nikoli koncernu, ale značky) Wolfganga Bernharda byl projekt s názvem Tourer značně prestižní. Koncern Volkswagen se k této informaci vyjádřil tak, že spekulace o budoucích modeldech nehodlá komentovat.

Šestimístný, pět metrů dlouhý, velkoprostorový vůz měl být konkurencí např. pro Mercedes třídy R. Projekt vozu s pracovním názvem Tourer byl údajně ukončen již před šesti týdny, jak deníku prozradil zdroj zevnitř koncernu. Komise Volkswagenu pro produktovou strategii shledala, že by měl vůz na trhu jen malou šanci, přičemž důležitým faktorem při rozhodování byl také neúspěch hlavního případného konkurenta, Mercedesu třídy R.

Dan Vořechovský
Diskuze (11)
4. 5. 2007 12:07
Re: Škoda...
Az tak by som to zase nevidel, vcelku auta tejto kategorie nejdu prave na dracku a VW robi dobre, ked upusta od modelu, u ktoreho je realne rioziko, ze by bol stratovy. Resp. on stratovy uz je, ani ten doterajsi vyvoj nebol zadarmo, ale hotove celky aj sucasti podla mna este mozu vyuzit v inych modeloch, nezahodia to. Za toto si sucasni sefovia VW zasluzia pochvalu.