Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswageny Golf R 400 a XL Sport se představí na letošním Goodwoodu

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Německá automobilka Volkswagen se rozhodla okouzlit dva na Festivalu rychlosti v Goodwoodu, a tak tam mimo jiné přiveze i pravděpodobně produkční varianty Golfu R 400 a kupé XL Sport.

Již koncem června, konkrétně 26. až 28. 6. proběhne tradiční Festival rychlosti v britském Goodwoodu, kde má člověk možnost naživo vidět ty největší legendy světa automobilů. Tentokrát tam však uvidíte mnohem více, protože Volkswagen ohlásil, že právě při této příležitosti ukáže dva dlouho očekávané sportovní modely značky, Golf R 400 s výkonem 400 koní a kupé XL Sport, jehož koncept již dobře známe.

O Golfu R 400 se dlouho spekulovalo, až nedávno byl potvrzen do výroby, čímž se pravděpodobně stane vůbec nejvýkonnějším sériovým hatchbackem na trhu. Překoná nejen Mercedes-AMG A45, ale rovněž sesterské Audi RS3.

Minimálně stejně zajímavá bude také premiéra sportovního kupé Volkswagen XL Sport, které má využívat upravenou karoserii extrémně úsporného modelu XL1, která však byla upravena pro zástavbu dvouválce Ducati s výkonem až 200 koní (147 kW) a použití (nejen) na závodní trati.

Kromě těchto dvou automobilů uvidíte na stánku Volkswagenu rovněž závodní Polo R WRC, které se předvede i na trati. Sekundovat mu bude zajímavý koncept Sport Coupe GTE s šestiválcem VR6 TSI a elektromotory.


Ondřej Chamilla
Diskuze (0)