Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo Buses dodalo autobusy s hybridním pohonem do Tasmánie

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Nové autobusy Volvo B5L Hybrid pomáhají minimalizovat ekologickou stopu z cestovního ruchu v národním parku Cradle Mountain australského spolkového státu Tasmánie na stejnojmenném ostrově.

Společnost Volvo Buses je dodavatelem autobusů s hybridním pohonným systémem pro národní park Cradle Mountain, který je díky své krajině a přírodnímu bohatství jednou z nejnavštěvovanějších atrakcí Tasmánie. V posledních letech dosáhla návštěva tohoto národního parku historického maxima, když do něj v roce 2018 zavítalo 268.000 návštěvníků, což je o 12 procent více než v předchozím roce.

McDermott's Coaches, největší státní dopravce, specializující se na zájezdovou dopravu, se rozhodl pro zajištění dopravy mezi návštěvnickým centrem Cradle Mountain a jezerem Dove Lake využívat čtyři autobusy Volvo B5L Hybrid. Tato vozidla jsou šetrná k životnímu prostředí a minimalizují dopady hromadné dopravy osob na přírodu.

Nové autobusy Volvo B5L Hybrid umožní společnosti McDermott’s Coaches ušetřit až 40 procent paliva a snížit emise oxidu uhličitého až o 40 procent. Ve srovnání s běžnými dieselovými autobusy sníží nová hybridní vozidla emise škodlivých oxidů dusíku a pevných částic až o polovinu.

Společnost Volvo Buse uvádí, že autobusy B5L Hybrid pro národní park Cradle Mountain jsou osazeny hybridním pohonným systémem, že vznětovým motorem o výkonu 177 kW a elektromotorem o výkonu 110 kW. Ve svém interiéru tato vozidla nabízí 39 míst k sezení a cestujícím mají nabízet fantastický výhled do krajiny.

Hybridní autobus je od startu až do rychlosti 15 až 20 km/h poháněn pouze za využití elektrického pohonu, což má mimo jiné zajistit i plynulejší a klidnější jízdu. Při vyšších rychlostech pak autobus využívá ke svému pohonu elektrického i spalovacího motoru. Pro dobíjení baterií, sloužících k napájení elektromotoru i řady pomocných systémů autobusu, je využíváno i rekuperace kinetické energie.

Zdroj: AB Volvo

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme