Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo CE uvádí aktualizované kolové rýpadlo EW60E

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Společnost Volvo Construction Equipment uvádí modernizované kolové rýpadlo EW60E s vylepšenou hydraulikou pro lepší kontrolu a flexibilní práci při příznivé spotřebě paliva.

Společnost Volvo Construction Equipment představuje kolové rýpadlo EW60E v jeho nejnovější podobě jako ještě univerzálnější a výkonnější stroj, který má být díky vylepšené hydraulice a nižší spotřebě paliva vhodný pro širokou škálu úkolů.

Mezi nově přidanými funkcemi je hlavní regulační ventil hydrauliky, který přináší zcela nové možnosti. Vyžaduje-li určitý pohyb vyšší hydraulický tok, hlavní regulační ventil může spojit průtok několika čerpadel a optimalizovat tak chod stroje. Zejména při planýrování může kombinovaný tok nasměrovaný do válce násady urychlit její pohyb.

Kolové rýpadlo EW60E ve svém novém provedení má vynikat i úsporným provozem, za což má vděčit nové funkci řídícího systému motoru v podobě režimu ECO. Ten má jako součást standardní výbavy snižovat otáčky motoru bez jakéhokoliv dopadu na výkonnost a přitom při nižší spotřebě paliva.

Společnost Volvo Construction Equipment uvádí, že pro vynikající ovladatelnost, vysokou produktivitu a pohodlnou obsluhu je model EW60E vybaven citlivými ovládacími prvky zaručujícími plynulost pohybů a také řiditelným hydraulickým tokem.

Pohon čtyř kol a maximální rychlost 30 km/h mají být zárukou výborné mobility na cestách i v terénu. Volitelný pevný a vyositelný výložník nabízejí univerzální možnosti vhodné pro řadu aplikací, od stísněných pracovních prostor po velmi rozsáhlá staveniště.

Nový motor Volvo D2.6H splňuje požadavky nadcházející normy Stage V. Volitelná funkce automatického vypínání po uplynutí přednastavené doby automaticky vypne motor, čímž přispívá k nižší hlučnosti a spotřebě paliva. Následkem zkrácené doby aktivního chodu motoru jsou podle Volvo Construction Equipment menší náklady na údržbu a vyšší zůstatková hodnota stroje při odprodeji.

K nižším nákladům na údržbu a zkrácení doby potřebné k provádění servisu kolového rýpadla EW60E mají přispívat servisní místa přístupná z úrovně terénu a pohodlně rozmístěná mazací místa. Servisní intervaly lze sledovat pomocí obrazovky v kabině, upozorňující na nutnost údržby.

Kolové rypadlo EW60E je vybaveno softwarem Volvo MATRIS, analyzujícím chování operátora a zlepšujícím tak efektivitu, zvyšujícím produktivitu a snižujícím náklady na údržbu a palivo. Dále Volvo nabízí diagnostický systém VCADS Volvo, který má usnadnit ovládání stroje.

Zdroj: Volvo Construction Equipment

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme