Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo Trucks: Jak se natáčelo se čtyřletou Sophie a FMX (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Volvo Trucks týden po premiéře videa, v němž čtyřletá Sophie dálkovým ovládáním řídí model FMX, nabízí pohled do zákulisí.

Nejnovější video společnosti Volvo Trucks , v němž jsou demonstrovány schopnosti a přednosti vozidla této švédské značky slaví úspěch a za pouhý týden má na kanálu Youtube přes 7,5 milionu shlédnutí.

Volvo Trucks nyní na toto video navazuje dvojicí dalších snímků, v nichž odhaluje přípravy i samotné natáčení tohoto spotu. Vedle trasy, po níž se měl vůz pohybovat, byla nejdůležitější příprava samotného vozu.

Volvo FMX použité pro natáčení bylo osazeno elektronikou i pneumatickými systémy, sloužícími k ovládání volantu, akcelerátoru, brzdového pedálu i voliče převodovky I-Shift.

V zájmu zajištění maximální bezpečnosti bylo možné vůz řídit prostřednictvím dvojice dálkových ovládání. První z nich dostala malá Sophie, která skutečně řídila, zatímco druhou měli pro případ nouze k dispozici tvůrci celého systému ovládání.

Během natáčení videa s malou Sophie a 18-tunovým Volvem FMX došlo na prověření řady prvků a funkcí z výbavy tohoto vozidla.

Volvo Trucks uvádí, že se jednalo o systém automatické regulace prokluzu, který v případě potřeby automaticky zapíná pohon všech kol. Výsledkem je lepší trakce, menší míra opotřebení a nižší spotřeba paliva.

Dále byly více než důkladně ověřeny schopnosti robustních předních nárazníků, vyrobených z vysoce kvalitního ocelového plátu o tloušťce 3,0 mm a spodního krytu motoru ze stejného materiálu, schopného odolat tlaku až pěti tun.

Během jízdy byly ověřeny i výhody světlé výšky 30 cm, kdy součásti zavěšení nebo brzdové kotouče, nebyly při jízdě na rozbitém povrchu vystaveny riziku poškození. Průjezd jezírkem pak ověřil odolnost při brodění, zatímco převrácení vozu a průjezd domem jsou dobrou vizitkou pro kabinu schopnou ochránit posádku v případě nehody.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)