Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo Trucks odstartovalo sériovou výrobu svých novinek. Jiné je vše!

Ladislav Černý
Diskuze (0)

Loni odhalené čtyři nové generace nákladních vozidel Volvo se dostaly do sériové produkce ve Švédsku, Belgii a Rusku. Kromě nejmenší řady FL je vše jiné.

Modely FH, FH16, FMX a FM tvoří stěžejní produkci švédského výrobce, proto je zahájení sériové výroby nových generací převratným okamžikem. Modely FM a FMX mají novou kabinu s více vzpřímenými A-sloupky, které poskytují řidičům až jeden metr krychlový prostoru v interiéru navíc. Vylepšený výhled řidiče u všech nových modelů dále vylepšit přidáním rohové kamery pro spolujezdce, která na vnitřním displeji poskytuje ucelenější pohled pokrývající pravou boční stranu vozidla.

 Další důležité novinky tvoří nové rozhraní řidiče a volitelné adaptivní dálkové světlomety pro zvýšení bezpečnosti u vozidel Volvo FH a FH16. Specifikaci nových modelů Volvo FH a FM lze navíc díky technologii I-Save upravit tak, aby přinesly další úsporu paliva a CO2.

Nová řada těžkých nákladních vozidel, která byla oficiálně uvedena na trh v Evropě v loňském roce a získala velký zájem zákazníků. V loňském roce bylo objednáno více než 12.000 nákladních vozidel. Představení nové řady a prodejní aktivity pokračují během roku 2021 i na trzích mimo Evropu.

Tato vozidla jsou montována ve výrobních závodech společnosti Volvo Trucks ve švédském Göteborgu, belgickém Gentu a ruské Kaluze. Továrna v Tuve v Göteborgu je první továrnou na světě, která v březnu 2021 zahajuje sériovou výrobu nových vozidel Volvo.

Nová nákladní vozidla nabízí řadu různých konfigurací kabin a lze je optimalizovat pro širokou škálu aplikací. Společnost Volvo Trucks se jako vždy silně zaměřila na rozvoj prostředí pro řidiče, který v kabině tráví na dálkových trasách spoustu času. V regionální přepravě slouží kabina často jako mobilní kancelář, zatímco ve stavebnictví jsou nákladní vozidla robustním praktickým pracovním nástrojem.

„Jsme hrdí na tuto velkou investici do těchto čtyř nových modelů, které významně přispějí jak ke zvýšení bezpečnosti na silnicích, tak k dalšímu snížení dopadu na životní prostředí. Uvedení nové řady nákladních vozidel vyžaduje silnou inženýrskou práci i významnou týmovou práci v celé organizaci Volvo, včetně našich dodavatelů, díky čemuž je tento začátek výroby mimořádně speciální pro všechny zúčastněné, zejména s ohledem na náročný rok, kterým jsme právě prošli,“ komentuje Roger Alm, Prezident společnosti Volvo Trucks.

Ladislav Černý
Diskuze (0)

Doporučujeme