Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo Trucks představuje výroční FH 25 Year Special Edition

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Volvo Trucks uvedla v roce 1993 na trh první generaci modelové řady FH. Letos tedy slaví 25. výročí této významné události a při této příležitosti uvádí na trh model Volvo FH 25 Year Special Edition.

Volvo FH představuje s více než jedním milionem prodaných kusů jeden z nejúspěšnějších modelů v celém segmentu. Toto vozidlo doslova určilo životní styl milionů řidičů po celém světě.

Volvo FH 25 Year Special Edition je proto nejen oslavou samotného vozidla, ale i poctou všem zákazníkům a řidičům, kteří v posledních 25 letech seděli za volantem této legendy.

Exteriér výročního provedení lze asi nejlépe popsat jako moderní s retro prvky. Stříbrný, šedý a oranžový dekor zdůrazňuje původ vozidla, pruhy tvořící číslo 25 pak připomínají významné výročí. Pruhy v sobě kombinují 3D efekty a stíny, čímž odkazují na trend v designu počátku 90. let a dodávají vozidlu osobitý retro vzhled.

Při uvedení na trh jsou vozidla k dispozici ve dvou barvách, tmavší chladně šedé (Mammoth Tree Metallic) a v červené (Crimson Pearl), která představuje moderní podání původní červené barvy kabiny z roku 1993.

Pro Volvo FH hrála vždy klíčovou roli bezpečnost, kterou podtrhuje oranžové provedení řady prvků v interiéru – od prošití bezpečnostních pásů přes záclonky a koberečky až po reflexní bezpečnostní nálepky na dveřích. Sedadla s potahy z prošívané kůže mají nabízet mimořádný komfort i působivý design.

Vedle svého vzhledu se může nová výroční edice modelové řady FH pochlubit i novými prvky výbavy, zvyšující bezpečnost provozu. Patří k nimi Volvo Dynamic Steering s podporou stability, Volvo Dynamic Steering s podporou hlídání jízdního pruhu a Volvo Dynamic Steering s možností osobního nastavení odporu volantu při jeho otáčení.

Volvo FH 25 Year Special Edition bude vyráběno po omezenou dobu v letech 2018 a 2019. K dispozici bude výroční edice ve variantách Volvo FH a Volvo FH 16 s kabinami Globetrotter high sleeper cab a Globetrotter extra high sleeper cab. Prodej bude zahájen na konci června 2018 (ve 25. týdnu).

Foto a video: Volvo Trucks

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)