Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo tvrdí: XC70 je nejlepší policejní auto

Diskuze (8)
Provedení všech úprav spojených s policejní verzí trvá 45 hodin.

Švédská automobilka si na rok 2014 připravila pro své policejní kombi balíček úprav, který zahrnuje především vylepšený podvozek. Nastavení šasi zohledňuje vyšší hmotnost vozidla v policejní specifikaci, která je daná množstvím speciálního vybavení na palubě. Od této i dalších změn si Volvo slibuje zvýšení prodejů.

Ročně se prodá okolo 600 policejních XC70, doma ve Švédsku dokonce představují 90 % nových aut ve službách policie. Automobilka je ale úspěšně nabízí také bezpečnostním složkám v Británii, Belgii, Nizozemsku a Švédsku. V jednání je ale dalších dvanáct odběratelů – sedm z Evropy, dva z Ameriky a tři z Asie. Výhledově by se proto mohl odbyt zdvojnásobit.

Automobilka si věří. „XC70 D5 AWD je nejlepším policejním vozem, jaký jsme kdy nabízeli,“ prohlašuje Ulf Rydne, který ve Volvu vede příslušnou divizi. Vylepšení pro model 2014 jeho kolegové vyvíjeli celý rok, intenzivně testovali v mrazivém Švédsku, při rychlých dálničních přesunech po Německu i v horkém Španělsku. Výsledkem je mimo jiné instalace jiných stabilizátorů, pružin a tlumičů.

Vůz již prošel ověřovacími zkouškami švédského policejního prezídia a mezi šesti srovnávanými konkurenty získal nejvyšší hodnocení. Výroba probíhá společně se standardními XC70 v továrně Torslanda, následuje pak 45 hodin dodatečných úprav.

Diskuze (8)
14. 11. 2013 21:23
Re: Vaverko co tak psát korektne
No osobně si myslím, že jde hlavně o návštěvnost. Vystudovaný motoristický žurnalista tu není nikdo. Ani žádný závodní jezdec nebo někdo, kdo se živit vrtáním se v autě. Popis techniky pod kapotou je tak spíš teoretizování o věcech o které nemá redaktor ani ponětí..

.. hlavní je, že tu chodíme. A dokud tu chodit budeme, tak by stačilo do článků dávat fotky hov*en a stačit to bude..
Avatar - Starfighter
14. 11. 2013 20:45
Re: Vaverko co tak psát korektne
Může to být i opačně, že vedení vyžaduje takové nadpisy. U Blesku to hraničí téměř s jistotou.

A nejlepším policejním autem je Kia Benga.
Avatar - peV
14. 11. 2013 20:03
Re: Nejlepší policejní auto vs nejlepší policejní volvo
Předběhl si mě. Pan Vaverka opět dokazuje své intelektuální kvality :no:
To zas bude v alejích nablito.
Avatar - positivemind
14. 11. 2013 19:58
Nejlepší policejní auto vs nejlepší policejní volvo
Hmmmm... titulek zní: "Volvo tvrdí: XC70 je nejlepší policejní auto", ve článku je psáno: "XC70 D5 AWD je nejlepším policejním vozem, jaký jsme kdy nabízeli"

Tak já nějak nevim. Z textu mi nepřijde, že by Volvo považovalo XC70 za nejlepší policejní auto, ale za své nejlepší policejní auto 8-s

Jinak jo, je to krásnej stroj, i po těch letech co je na trhu. V Británii jich jezdí kupa