Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vrcholné verze Alfy Romeo dostanou motory Ferrari

Michal Fokt
Diskuze (63)
Útok Alfy Romeo na prémiový segment bude zezadu jistit Ferrari, které milánské automobilce dodá v případě špičkových verzí vlastní pohonné jednotky.

Jak jistě víte, poté, co Fiat relaunchoval značku Maserati, nyní je na řadě Alfa Romeo, která to bude mít o poznání složitější. Chce se totiž prosadit v prémiovém segmentu, kde operuje nejen německá trojka, ale také Jaguar, stále ambicióznější (a stále sportovněji orientované) japonské značky a v neposlední řadě též Cadillac.

Alfa Romeo ovšem bude mít trumf, který žádný z konkurentů nenabídne - podporu Ferrari. Sergio Marchionne na toto téma Bloombergu prozradil, že Fiat chce "plně využít know-how Ferrari pro motory Alfa Romeo. Bylo by bláznivé to neudělat". Konkrétně by se mělo jednat o přeplňované motory V6, montované do vrcholných verzí konkrétních modelů.

Možná si kladete otázku, co je to zase za hru, protože je dobře známo, že nové přeplňované V6 a V8 pro celý Fiat vyvíjelo právě Ferrari, takže svým způsobem všechny tyto nové pohonné jednotky pro Maserati a Alfu pochází od Ferrari a know-how tedy už použito bylo. Takže v praxi spíše půjde o to, že u Ferrari v případě top verzí milánských aut naladí výfukové potrubí stejně tak, jako si svým nezaměnitelným způsobem vytváří zvukovou kulisu (motorů Ferrari) u Maserati.

Jak už jsem vás informoval, nosným modelem Alfy má být sedan střední třídy Giulia, existenčně bude ale závislá také na dvou SUV. Dále je v plánu sedan vyšší střední třídy, další typy jsou ale momentálně nejisté. Mohlo by jich prý ale nakonec být až sedm a to včetně obou verzí modelu 4C, což by ovšem znamenalo, že zřejmě zavržený projekt derivátu Mazdy MX-5 bude nahrazen vozem jiným. Jasno v tomto ohledu bude v květnu, kdy Marchionne slibuje kompletně odhalit strategii Alfy Romeo i dalších značek uskupení.

Michal Fokt
Diskuze (63)
Avatar - šmoula nešika
31. 3. 2014 19:55
Re: Nemyslím si že by motory Ferrari Alfě Romeo nějak výrazn
To jo.
30. 3. 2014 00:01
Re: Alfa je zpět.....konečně
S6 neměla motor z Lamborghini. Byl to nový motor, který vycházel z té "zlaté" 4,2 FSI. Pozdější jednotka Gallarda (R8) je pak derivátem motoru S6/ S8.
29. 3. 2014 23:09
Re: Kveten!!!
Myslis ten "trhaci", co konci v kosi? :-)
Avatar - Ja Prvni 123
29. 3. 2014 21:20
Re: Alfa je zpět.....konečně
no, to je asi fakt. Arna se nepovedla. ;-)
Avatar - Filip007
29. 3. 2014 21:07
Re: Alfa je zpět.....konečně
Všechny Alfy jsou skvělé až na Alfa romeo arna.