Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Polo R-Line: Polo-sport na oko na českém trhu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Divize Volkswagen R GmbH si pro model Polo připravila dva pakety, které malému hatchbacku dodají sportovnější výraz.

Pakety R-Line Exterieur a R-Line Plus uspokojí především zájemce o dynamičtější vzhled jejich vozu podobně jako provedení Monte Carlo v případě Škody Fabia.

Zájemci o sportovní jízdní výkony si i nadále musí objednat Polo GTI, které je nadřazeno vozům s pakety R-Line stejně jako Fabia RS verzi Monte Carlo.

Oba pakety R-Line pro Volkswagen Polo jsou v nabídce u českých prodejců, ale objednat si mohou jen zákazníci, kteří si pořizují výbavu Comfortline.

První z dvojice s označením R-Line Exterieur obsahuje černě lakovanou masku chladiče s logem R-Line, decentní spoiler pod předním nárazníkem, nástavce prahů, spoiler nad zadním oknem, zadní nárazník s difuzorem, chromovanou koncovku výfuku, mlhové světlomety se statickým odbočovacím světlem, LED osvětlení SPZ a 16-palcová litá kola Mallory s pneumatikami 215/45 R16. Cena tohoto paketu pro český trh je stanovena na 30.000,- Kč.

Paket R-Line Plus přijde na 17.700,- Kč a jeho součástí je tříramenný sportovní kožený volant s logem R-Line, hlavice řadicí páky a madlo ruční brzdy v kůži, látkové potahy sedadel se vzorem Kyalami a okrajové části sedáku v mikrovlákně San Remo s ozdobnými šedivými švy. Další prvky paketu představuje černý strop, sloupky a sluneční clony, ochranné lišty prahů s nápisem R-Line a pedály s hliníkovým vzhledem.

Paket R-Line Plus mohou doplňovat přední sportovní sedadla za 24.800,- Kč kombinující Alcantaru s imitací kůže a vybavené vyhříváním. V případě, že jsou sedadla objednána samostatně není jejich součástí vyhřívání. Vzhled exteriéru mohou vylepšit 17palcová litá kola Mallory s pneumatikami 215/40 R17 za 6.600,- Kč.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Avatar - Nerez
20. 10. 2011 19:54
Re: the best
No, takhle. Normální Polo se mi líbí více než normální Fábie a to podstatně. Ale Monte Carlo nebo i Sportline se mi líbí více, než Polo R-line :-)
Avatar - kari.laz
20. 10. 2011 13:11
Re: the best
Každé má něco do sebe, ale přijde mi že jsou dost odlišně pojaté (Polo vs Fabia), takže je pochopitelné, že se může někomu líbít jen jedno z nich.
Avatar - Nerez
20. 10. 2011 12:41
Re: the best
Osobně se mi tohle nelíbí. Ta spodní část předního nárazníku a ty mlhovky, no nic moc. Monte Carlo je v tomto duelu hezčí.
Avatar - kari.laz
20. 10. 2011 11:04
Re: the best
Já se klidně přiznám, že Fabia II v určitých konfiguracích (hlavně dvoubarená-bílá/černá střecha) se mi líbí. A MC verze vypadá moc pěkně. Ale polo je ještě o něco povedenější a v tohle paketu mu to hodně sluší.
20. 10. 2011 09:41
sekne mu to...
Pači sa mi to a myslim,že to nieje ani predražene...