Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW T-Roc může přijet i v ostré hybridní verzi GTE

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Nabídka ostrých SUV a crossoverů Volkswagen by se mohla rozrůst o hybridní T-Roc GTE, který by se zabydlel pod nejostřejší verzí R.

Podle informací britských kolegů z AutoExpress by se Volkswagen T-Roc mohl dočkat i výkonné hybridní varianty GTE, která by se v nabídce zabydlela pod vrcholným erkem. Podmínkou ke zrodu dalšího elektrifikovaného sportovce by však měla být dostatečná poptávka na trhu.

Možnost vzniku plug-in hybridního T-Rocu GTE navíc během tiskové konference potvrdil i Dr. Kai Philipp, projektový manažer automobilky VW pro elektrifikované pohony. Na otázku, zda by se T-Roc mohl dočkat i výkonného hybridu, odpověděl. „Naše MQB technologie nám dává možnost tak učinit.

Pokud by T-Roc GTE dostal zelenou, pravděpodobně by se dočkal stejné techniky, jako nový VW Golf GTE nebo nová Škoda Octavia RS iV. Bavíme se tedy o přeplňovaném benzínovém čtyřválci 1.4 TSI v kombinaci s elektromotorem o systémovém výkonu 180 kW s maximálním točivým momentem 400 N.m.

Výkonem by se tak T-Roc GTE krásně zařadil mezi vrcholný T-Roc R o výkonu 221 kW (300 k) a vrcholné benzínové/naftové provedení 2.0 TSI/TDI o výkonu 140 kW (190 k). Díky široké nabídce motorů a neobvyklé karoserii SUV kabrioletu by se navíc T-Roc stal jedním z nejvariabilnějších modelů v současné nabídce automobilky.

Jak ovšem Dr. Philipp dodal, ostrá hybridní verze T-Roc GTE zatím není na pořadu dne. Automobilka se totiž v současnosti soustředí na jeho většího a úspěšnějšího sourozence – model Tiguan. Ten by se měl brzy dočkat faceliftu, v rámci kterého bychom se kromě hybridu měli dočkat i ostré verze R.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme