Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vypínatelné ESP pro VW Scirocco, Golf R, GTI a GTD

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (15)
Volkswagen vyslyší přání zákazníků a od léta letošního roku vybrané modely vybaví vypínatelným ESP.

Letos v létě začne Volkswagen nabízet pro všechny verze modelové řady Scirocco a také pro Golf R, GTI a GTD nově vyvinutý systém ESP.

Na přání zákazníků má být tento nový stabilizační systém ESP plně odpojitelný. Automobilka tak reaguje na kritiku dosavadního systému, který podle majitelů snižuje využitelnost výkonu a všech kvalit podvozku sportovních Golfů a Scirocca.

Nový stabilizační systém ESP bude sice neustále sledovat v jaké situaci se vůz nachází, ale narozdíl od současného systému nebude v případě své deaktivace zasahovat do řízení.

Sám se znovu aktivuje jen v situacích, které vyhodnotí jako kritické. Za ty bude elektronika považovat například sešlápnutí brzdy, když bude vůz ve smyku. Po zvládnutí dané situace se ovšem sám opět deaktivuje.

Stejně jako současný systém ESP i ten nový se automaticky zapne po nastartovaní motoru. Řidič jej ovšem bude moci vypnout stisknutím a několikasekundovým podržením ovladače.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (15)
17. 3. 2011 13:15
Re: to same plati pro Skodovky ;(
U Šokodovek 4x4 je ESP ještě naštěstí vypínatelný, alespoň u modelů 2010 to tak bylo. Nevím jestli neudělali 2011 "inovaci"
16. 3. 2011 23:28
Vypinatelné ESP
Vedení VW asi usoudilo, že se konečně majitelé rychlých Golfů naučili jezdit, tak jim dopřál tuto vymoženost >:D No budeme doufat, že to nezvýší počet křížků u našich silnic...
16. 3. 2011 18:16
Re: VW stop.
Nebo si nainstaluj Operu a zapni plugin on demand.
Všechny reklamy zmizí, vypadá to takhle:
[odkaz]
16. 3. 2011 17:09
Re: :)
ESP si při jízdě do kopce ve sněhu dává dvacet. naopak ASR má pohotovost. a to vypínatelné stále je a bylo.
16. 3. 2011 16:31
Re: to same plati pro Skodovky ;(
Jestli hledáš požitek z jízdy, neber klasického zástupce mainstreamu.