Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výrobce útočné pušky Kalašnikov AK-47 se pouští do výroby elektrických motorek

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Ruský koncern Kalašnikov Group se již dávno nespecializuje pouze na dlouhé střelné zbraně, ale má pod svými křídly značky z různých odvětví a mezi nimi i výrobce motocyklů Iž.

Kalašnikov Group v současnosti stále nabízí pestrou paletu krátkých i dlouhých střelných zbraní, z nichž je řada evolucí AK-47 a zároveň nabízí i lovecké kulovnice a brokovnice značek Baikal.

Vedle střelných zbraní produkuje ruský koncern mimo jiné i drony, lodě a oživuje ruskou značku motocyklů Iž. Ta byla aktivním výrobcem v letech 1933 až 2008 a po druhé světové válce její stroje vycházely z konstrukcí německé značky DKW a drtivá většina motocyklů této značky byla poháněna jednoduchými dvoutakty o objemu do 350 cm3.

V současnosti Kalašnikov Group pracuje na návratu značky Iž mezi výrobce motocyklů. Nespoléhá se přitom na dvoutaktní motory, ale vsadil na elektromotor. První výsledky vývoje nových motocyklů představují terénní stroje, které byly představeny v policejním a armádním provedení.

Nový Iž je podle dostupných informací vybaven elektromotorem o výkonu 15 kW a jeho baterie mu mají na jedno nabití umožnit dojezd kolem 150 km. Podle starších zpráv má armádním provedení maximální rychlost omezenu na 80 km/h.

K technice elektrických motocyklů značky Iž prozatím nejsou k dispozici bližší informace, ale Kalašnikov Group ve svých tiskových materiálech již potvrdil, že dodá 50 těchto strojů moskevské policii a ta je má využívat v příštím roce během Mistrovství světa ve fotbale 2018 a po jeho skončení mají být tyto stroje využívány k hlídkování při dalších sportovních a kulturních akcích nebo v místech jako jsou parky a pěší zóny.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
18. 10. 2017 14:03
Podvodná reklama
Otevřel jsem článek na tabletu a po delší době na mě opět vyskočila reklama na přípravek Millroad 7, který údajně zyvšuje výkon motoru o 233%, trojnásobně prodlužuje životnost motoru, zvyšuje životnost motoru o 200 tis.km, zvedá výkon o 12HP, snižuje spotřebu o 14 a o 17 %, jinde zase o 12-15%, snižuje opotřebení na polovinu atd.

Předpokládám že každý kdo má alespoň trochu páru o technice a motorech nemůže přehlédnout, že takto deklarované přínosy nemůžou být reálné a že se prakticky jistě jedná o podvod.

Zajímalo by mě tedy - aniž bych chtěl kohokoliv urazit - jestli jsou redaktoři auto.cz opravdu takoví diletanti, že nejsou schopni rozpoznat nereálnost splnění deklarovaných přínosů přípravku ?
Anebo pokud chápou že to skutečně nemůže fungovat, proč zveřejněním takové inzerce podporují podvádění kupujících a tím defakto i páchání trestné činnosti.

Asi by nebylo od věci kdyby se k tomu redakce vyjádřila. Děkuji