Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výrobní linky opustil poslední Dodge Challenger SRT Demon. Ikona může být vaše!

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Poslední kus „démona“ odjel z továrny v kanadském Bramptonu a zamíří si to rovnou pod aukční kladívko.

Moderní Dodge Challenger SRT Demon se světu představil na newyorském autosalonu minulý rok a automobilka jej hrdě prezentovala coby nejhbitější sériově vyráběné auto. Z klidu na 96 km/h totiž akcelerovalo 2,3 sekundy, „Démon“ zaznamenal i světový rekord v překonání čtvrt míle, na níž potřeboval 9,65 sekundy a vyšplhal se na rychlost 225 km/h.

Impozantní výkony auta přináší 6,2litrový osmiválec Hemi produkující výkon 626 kW a 1042 N.m točivého momentu. Vedle takového vozu se musí uklonit i Challenger SRT Hellcat, jenž poskytuje „jen“ 527 kW a 881 N.m točivého momentu.

„Démon“ byl od počátku zamýšlen jako limitovaná edice. Automobilka zhotovila celkem 3300 kusů a všechny už byly rozprodány. Tedy až na jeden, poslední, který si nyní můžete koupit vy.

Dodge jej totiž ve spolupráci se společností Barrett-Jackson nabídne v lukrativním „last chance“ balíčku, kromě zmiňovaného auta je součástí i poslední Viper. Celý výtěžek poputuje na účet neziskové organizace United Way a byť společnost neodhaduje cenu obou aut, na aukci se očekává hotové šílenství. Celkovou sumu se dozvíme v červnu, kdy se aukci v Connecticutu uskuteční.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Doporučujeme

5. 9. 2018 08:24
Náhradní díly
Nevíte někdo, jestli jre možné sehnat na něj v pohodě náhradní díly? Nějaké vidím na [odkaz] , ale SRT mezi nimi není. Jsou třeba nějaké díly zaměnitelné? Ptám se jako laik, tak pardon.