Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výroční tisková konference BMW: nový crossover BMW X6 potvrzen

Michal Otruba
Diskuze (101)
V zákulisí automobilového světa se již dlouho šeptá o novém modelu z dílen automobilky BMW. Nyní mnichovská automobilka novou X6 oficiálně potvrdila.

Předseda představenstva automobilky BMW Norbert Reithofer minulý týden na tiskové konferenci potvrdil, že automobilka BMW přijde v krátké budoucnosti se dvěma novými modely. Jedním z nich by měl být nový crossover X6, který se světu představí již příští rok.

O vzhledu nového crossover BMW X6 se zatím vedou pouze spekulace. Měl by mít nižší světlou výšku než současná X5, pouze čtvery dveře a jeho dynamická karoserie by měla více připomínat sportovní kupé než automobil kategorie SUV. BMW dokonce bere novou X6 jako zakladatele nové „třídy“ SAC – Sport Activity Coupe se zaměřením na bohatší klientelu, která aktivně tráví svůj volný čas v luxusním prostředí špičkových sportovních center (ski-resorty, golfové nebo jachtařské kluby). Vyrábět se bude v americké továrně ve Spartanburgu.

Michal Otruba
Diskuze (101)
21. 3. 2007 22:26
Re: Preboha čo to tu plácáš ???
Přece jen se odhodlám k poslednímu komentáři. Všeobecné blaho je důsledkem ekonomického růstu. Tolik k tomuto tématu. Ať už je ale způsob získání financí na X6 (a jemu podobé) jakýkoli, včetně jeho důsledků, nic to nemění na faktu, že je to jeden z nejzbytnejších (a nejzbytečnějších) produktů konzumní společnosti, jehož přínos lidstvu je téměř nulový (nezabředávejme do detailů). Tolik o X6 z mé strany. Za svou osobu končím tuto diskusi. Hezký večer. :-!
21. 3. 2007 17:08
Re: Preboha čo to tu plácáš ???
Nejspíš to bude tím, že jsem nechtěl dokázat, že tomu tak není, ale pouze ukázat, že způsobů, jak přijít ke své X6 je mnoho a rozhodně ne všechny způsobují ekonomický růst. Proto není možné obhajovat existenci této splácaniny teoriemi o všeobecném blahu. Toť vše. Howgh, domluvil jsem! ;-)
21. 3. 2007 12:07
Re: ZBYTEČNÝ VESMÍR
:yes:
21. 3. 2007 09:33
Re: Preboha čo to tu plácáš ???
Zas to tak nežer. :-! Byla to jen odpověď na stejně pitomou teorii o tom, že existence X6 pomáhá ekonomickému růstu. >:D Podle času usuzuji, že trpíš nespavostí a chápu, že z toho máš špatnou náladu ;-)
20. 3. 2007 22:55
Re: ZBYTEČNÝ VESMÍR
:yes: ;-)