Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vysluhující policejní vozy jsou v USA žádaným zbožím

redakce AUTO.CZ
Diskuze (13)
Ve Spojených státech je na trhu ojetých vozů žádaným zbožím policejní verze modelu Crown Victoria od automobilky Ford.

Firma je přestala vyrábět loni a policisté se jich postupně zbavují. Američany na těchto autech, kterým se zkráceně říká Crown Vic, v časech chatrné ekonomiky láká nízká cena, prostornost a relativně malá spotřeba. Oblíbené jsou pak i kvůli tomu, že je lze různě upravovat. Informoval o tom deník The Los Angeles Times.

Americký list vozidlo označuje za poslední z prostorných amerických sedanů se zadním pohonem a ideální auto pro seniory. V dražbách je lze sehnat za necelých 5000 dolarů (tedy necelých 100 tisíc Kč). V losangeleském okrsku tak například je těchto automobilů v soukromých rukou už 38 tisíc, což je druhý největší počet po New Yorku.

Ve vozech se také někdy nacházejí malá překvapení. Někteří policisté je totiž před prodejem podle všeho příliš neprohlížejí. Součástí levného auta tak může být třeba i zastavovací pás s bodci používaný proti unikajícím motoristům či bločky na udělování pokut.

Crown Vic si ale neoblíbili jen lidé, kteří chtějí hodně muziky za málo peněz. Populární je i mezi nadšenci, kteří si své vozy rádi upravují. Bývalé policejní vozy navíc prý také tolik nepřitahují zloděje.

Automobilka Ford vyráběla modely Crown Victoria v policejní úpravě v letech 1992 až 2011. Loni představila jejich nástupce, jimiž jsou upravené verze modelu Taurus.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (13)
Avatar - Barrichello
18. 5. 2012 09:28
Re: -
>:D >:D >:D
Avatar - Aspire
17. 5. 2012 23:24
Re: Jaké auto byste si rádi koupili od našich policistů?
Postrádal jsem ji >:D
16. 5. 2012 19:43
-
Z ankety ve který je:nějakou pěknou oktávku nebo fábii se mi chce zvracet
16. 5. 2012 15:42
majáky
Ale majáky asi v ceně nebudou... to je škoda
16. 5. 2012 11:27
Re: auto.idnes.cz
>:D navrhnu to na poradě