Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vysoký zájem o malá auta nutí Daimler uvažovat o nové továrně

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
Daimler podle šéfa podniku Dietera Zetscheho zvažuje výstavbu nové továrny, k čemuž ho vede silná poptávka po malých automobilech.

Daimler loni prodal 370.000 malých automobilů, což odpovídalo zhruba čtvrtině jeho celkového odbytu. Do roku 2020 chce koncern tento podíl zvýšit na 30 procent.

V současnosti Daimler vyrábí malé automobily zejména v německém Rastattu a maďarském Kecskemétu. Koncern by podle Zetscheho mohl kromě nové továrny vytvořit i dodatečné produkční kapacity v Číně a Brazílii, aby mohl vyrábět více modelů.

Daimler doufá, že do konce tohoto desetiletí předstihne domácí konkurenty Audi a BMW a stane se jedničkou na světovém trhu s luxusními automobily. Daimler vyrábí vedle osobních automobilů, zejména luxusních modelů Mercedes-Benz, také nákladní vozy, v jejichž produkci je světovou jedničkou.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
Avatar - Nadzvukovy
12. 2. 2014 18:19
Továreň na hviezdy ...
To bude prúser, keď začnú padať !
Avatar - fOE
12. 2. 2014 16:03
Re: továrna
Nikdo MB nebere uspech, jen za 1) nekteri poukazuji na to ze nastoleny smer ktery tak tahne u mensich MB nemusi zafungovat u vetsich a za 2) ne kazdemu se nove MB libi. Patrim mezi ne, taky mi prijde Acko tezke na cumak a CLA vylozene nepovedene. I tak jejich uspech chapu, ale bojim se jak dopadne pristi Ecko, kde Ccko fotkama interieru nijak nenadchlo. Aktualni E po FL mi prijde velice povedene, tak doufam ze do pristi gen. nebudou zamotnovavat zbytecne vic A/CLA prvku.
Avatar - Hammunasakra
12. 2. 2014 14:50
Re: továrna
Jo to si u Amazonu mysleli taky ;-)
Avatar - CHerokee
12. 2. 2014 14:34
továrna
Nové mercedesy slaví úspěch. Asi všude s výjimkou pár kecálků tady. Pokud Mercedes bude skutečně stavět, měli by se zapojit naši vyjednavači, bude to velká investice a spousta pracovních míst.