Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vzácné Porsche po letech stání dokonale pohltila vegetace. Zachráněné auto čeká prodej

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Už jste někdy viděli auto, které se stalo součástí vegetace? Na jednom dvorku v Walesu se jich objevilo dokonce několik.

Pozemek patří zajímavému chlapíkovi jménem Rein Adamson. Tenhle nadšenec do aut po roce 2000 střídal a řídil různé zajímavé vozy. Když se některý porouchal, odstavil ho na dvorek a začal používat jiné. Postupem let tak nashromáždil interesantní sbírku, kterou ovšem také následně poznamenal čas. A také zloději a vandalové. Některá auta zase odnesla pád střechy přístřešku.

Zajímavé stroje dnes prostě vypadají omšele, dvě dokonce poškodil požár. Na dvorku přitom odpočívají Mazdy MX-5, neobvyklé verze BMW řady 3 generace E30, Mercedes-Benz 190E, Lancia Delta nebo Fiat 124 Spider.

Nejzajímavějším autem je ale bílé Porsche 912 z prvního roku výroby, tedy ročníku 1965. Model 912 vznikl jako dostupnější provedení 911 - má prakticky stejnou karoserii, vzadu se ovšem ukrývá plochý čtyřválec o objemu 1,6 litru pocházející z typu 356. Jeho výkon standardně dosahoval 66 kW.

Z modelu 356 vůz převzal také řadu prvků v interiéru a třeba i přední světlomety. Porsche 912 se vyrábělo do roku 1969.

Exemplář z waleského dvorku musel být zachráněn vysekáním z hustého porostu. Za více než 15 let stání se totiž skoro stal součástí křoví... A tomu odpovídá také současný stav. I když na druhou stranu, kdyby vám někdo řekl, že má auto, které strávilo tolik let v husté vegetaci, čekali byste možná ještě něco mnohem horšího.

Vůz také není v původním stavu, měl by mít větší motor o objemu 1,7 litru a nějaké další úpravy. I tak jde o zajímavý objev. Mimochodem, majitel podivné sbírky vlastní ještě 911 z roku 1966.

Netradiční kolekci nyní čeká stěhování, vlastník se totiž rozhodl auta prodat.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - MS-sport
19. 1. 2022 12:38
Re: Článek
Samozřejmě jsem to četl.....vůbec nechápu co a proč mně to píšeš :-)
19. 1. 2022 09:00
Článek
Asi jsi to nečetl a jen koukl na obrázky, co? :-)
Citát: "Za více než 15 let stání se totiž skoro stal součástí křoví... A tomu odpovídá také současný stav. I když na druhou stranu, kdyby vám někdo řekl, že má auto, které strávilo tolik let v husté vegetaci, čekali byste možná ještě něco mnohem horšího."
Avatar - MS-sport
19. 1. 2022 06:28
Nádhera!
Fascinuje mě jak člověk dokáže sám-svépomoci z takové relikvie opět udělat funkční naprosto esteticky dokonalou věc. :-) :yes: