Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Yamaha XSR700 Otokamoe je pouliční rebel (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Prozatím poslední příspěvek do programu Yard Built japonské značky Yamaha se stal dvouválec XSR700 pojmenovaný Otokamoe od španělských Ad Hoc Café Racers.

Yamaha prostřednictvím svého programu Yard Built spolupracuje s úpravci motorek a veřejností nejlépe přijaté stavby jsou inspirací pro sériové modely. V současnosti má tento projekt, který byl spuštěn v roce 2013, na svém kontě již téměř třicet přestaveb strojů s překříženými ladičkami na nádrži.

Nejnovějším veřejnosti prezentovaným zástupcem projektu Yard Built je stroj Yamaha XSR700 Otokamoe, za jejímž vznikem stojí David Gonzalez se svou barcelonskou firmou Ad Hoc Café Racers.

Yamaha model XSR700 nabízí v rámci své řady Sport Heritage jako moderní naháč, který má spojovat moderní techniku v podobě svého dvouválce a konstrukce rámu s řadou tradičních řešení.

V dílně Ad Hoc Café Racers se ovšem proměnil ve stroj, který dostal jméno Otokamoe a jeho původ vlastně prozrazuje pouze rám se zadní kyvnou vidlicí a kapalinou chlazený řadový dvouválec, který z objemu 689 cm3 poskytuje výkon 55 kW (74,8 k) při 9000 min-1 a točivý moment 68 N.m při 6500 min-1.

V Ad Hoc Café Racers demontovali původní přední vidlici se vším všudy a nahradili novou původem ze supersportu YZF-R6, z nějž pochází i brzdové třmeny a doplnili řídítka z Yamahy MT-09, zatímco držák světlometu i reflektor samotný pocházejí z již nevyráběného modelu MT-01.

Původní palivová nádrž se ukrývá pod novým krytem, na nějž navazuje minimalisticky pojaté sedlo. Pozornost pak přitahují i detaily v podobě kol s drátěným výpletem z produkce značky Borrani nebo řešení koncové svítilny a ukazatelů směru za pomoci LED.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)