Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Z Aston Martinů se stává skládačka. Nový dodavatel je z Číny!

Matyáš Kunst
Diskuze (0)

Aston Martin rozšiřuje pole partnerů, kteří budou automobilce poskytovat potřebné komponenty. Sedadla dodá Geely.

Loňský rok nebyl pro značku Aston Martin příliš úspěšný. Celkem 6400 prodaných vozů v roce 2022 bylo hluboko pod očekáváním a pravděpodobně není třeba zmiňovat, že společnost není ve zvlášť výhodné pozici pro uvádění nových, elektrifikovaných modelů na trh. Britský výrobce luxusních automobilů tak musel z nastalé situace vyvodit důsledky a zdá se, že přišel s řešením.

Automobilka chce prohloubit vztahy se současnými partnery, případně navázat nové spolupráce. Společnost se tímto způsobem dostane k potřebným komponentům rychleji a za výhodnější cenu. Nicméně otázkou zůstává, zdali tento krok nebude mít vliv na pověstnou kvalitu vozů.

Video se připravuje ...

Tyto obavy se objevily především ve chvíli, kdy se ukázalo, že luxusní vozy převezmou další komponenty od čínského Geely. Konkrétně by mělo jít o sedačky a některé části klimatizace. Je třeba dodat, že v rámci jednání těchto dvou společností asijský gigant zároveň zvýšil svůj podíl v automobilce Aston Martin na 17 %.

Východní vliv na britského výrobce tak bude již skutečně znatelný, na druhou stranu ale musíme dodat, že Geely v současnosti vlastní například značky Volvo, Polestar, Lotus a z poloviny také Smart. Ani na jedné ze zmíněných automobilek přitom nelze pozorovat jakékoliv negativní dopady.

Aston Martin také rozšiřuje svou dohodu s Mercedesem, aby měl přístup k osmiválci z dílny AMG se dvěma turbodmychadly a některým dílům, které se týkají elektrického pohonu. Začátkem týdne navíc britská automobilka ohlásila spolupráci se společností Lucid, od které si vypůjčí technologie týkající se elektromotorů a baterií.

Inu, snad se podaří inženýrům z Astonu všechny tyto rozličné díly poskládat ve správném pořadí, aniž by to mělo vliv na kvalitu zpracování.

Video se připravuje ...

Matyáš Kunst
Diskuze (0)

Doporučujeme