Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Z elegantního Ferrari Roma je bestie. Kdo jiný než Mansory…

Diskuze (4)

Minimalistický a čistý design si spousta fanoušků Ferrari u modelu Roma oblíbilo. Mansory však Romu upravilo po svém.

Model Ferrari Roma se představil v roce 2019 v Římě (kde jinde taky že…). Model s vidlicovým osmiválcem o výkonu 620 koní dal vzpomenout na někdejší ikonický model Dino a okamžitě se stal jedním z nejoblíbenějších kousků v portfoliu značky z Maranella. 

Video se připravuje ...

Vzhledem k pověsti německého úpravce Mansory bychom měli mít přece jen trochu strach, jak s čistými liniemi u Ferrari Roma naloží. Design je vždy otázka vkusu jednotlivců, za nás se však Mansory tato úprava celkem povedla. Z vozu udělali líbivou bestii a musíme říci, že agresivnější vzhled modelu Roma nakonec sluší. 

V Mansory rozhodně nešetřili karbonem. Z tohoto materiálu je v podstatě celý nový bodykit. Najdeme ho na kapotě, v náraznících, bočních lištách, zrcátkách, blatnících i nově přidaném zadním spoileru, který dodává upravenému Ferrari na agresivitě. Karbon však najdeme i v detailech - v přední mřížce chladiče nebo na víku kufru. Obří zadní difuzor je již tradičně inspirovaný monoposty formule 1. V případě velikosti disků si můžete volit mezi rozměry 21 a 22”. Možností je také snížení podvozku o 25 mm. 

U Mansory nelenili ani v interiéru. Zde si německý úpravce pohrál s kombinacemi červené a černé kůže doplněné znovu o karbon. Na různých místech interiéru pochopitelně nechybí loga Mansory. 

Jen u designu se však nekončilo - 3,9litrový vidlicový osmiválec si polepšil hned na 719 koní (skoro o sto koní víc) a točivý moment 865 Nm (o víc než 100 Nm víc). Sériová Roma zrychlí z 0 na 100 km/h za 3,4 vteřiny a dosáhne maximální rychlosti přesahující 320 km/h, s úpravou od Mansory se tato čísla vylepší na 3,1 vteřiny a 332 km/h. Jak je již zvykem, cenu svých upravených modelů Mansory oficiálně neprezentuje.

Autor: Dominik Kovář

Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - caliban
17. 3. 2022 19:59
....
To je jako posprejovat Sixtínskou kapli. Ten kdo to spáchal se bude navěky smažit v pekle, hned vedle Putina.