Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Z téhle Toyoty Prius někdo udělal auto na lov

Jan Zajíc
Diskuze (25)

Kdybyste měli vyrazit na lov, jaké auto byste si vzali?

Tipujeme nějaký jednoduchý a odolný teréňák, možná pick-up. Ale jsme si skoro jisti, že by nikoho z vás nenapadla hybridní Toyota Prius.

Přesto se v americkém Texasu našel lovec, který si právě tento hatchback s pověstí ekologického vozu vybral. Ale ještě než s ním poprvé vyrazil na lov, nechal si ho upravit u společnosti Starwood Customs.

Ta má se stavbami terénních vozů bohaté zkušenosti, Toyotě Prius se ale (kupodivu) věnovala vůbec poprvé. Výsledek si samozřejmě můžete prohlédnout v galerii.

Úpravce japonský hybrid vybavil nejen zajímavým matným a hrubě vypadajícím zeleným lakem, ale hlavně kompletně přepracoval záď. Ta nově nabízí loveckou plošinu, u níž nechybí místo na odložení zbraní.

Další úpravy zahrnují instalaci ochranného rámu, spodního krytu motorového prostoru, dodatečných světel, navijáku nebo střešní zahrádky, v níž se nachází rezervní kolo. Kola jsou ostatně také zajímavá, hlavně díky terénním pneumatikám. A zaujala nás i plošina nad přední kapotou, ta je zřejmě určena na složení a odvoz úlovku. 

Nejvíc by nás však zajímal důvod, proč si někdo na lovecké auto nechal přestavět zrovna Prius. A na kolik taková legrace přišla. Odpovědi bohužel nemáme.

Jan Zajíc
Diskuze (25)

Doporučujeme

Avatar - Mikesus
28. 4. 2021 15:31
Re: Chudák Pampalini
jen slovíčkaříš. Ale technicky se asi moc neorientuješ, když zaměňuješ variátor a planetovku. To je stejné jako říct, že dvouspojka je hdm, protože se chová stejně a řadí stupně.
Avatar - Dinar
27. 4. 2021 13:14
Re: Chudák Pampalini
A proč? Píšu někde něco o novém hybridu? Řeč je o konkrétním autě z článku, a to, jestli se nemýlím, je prius V, a motor stejného modelu vyje i v tom odkazu z YT. Nemluvě o tom, že to není patnáct let staré auto, ale rok 2016.
Avatar - JirkaVejrazka
27. 4. 2021 12:13
Re: Chudák Pampalini
Mel by ses projet nejakym novejsim hybridem. Ten problem s "vytim" uz neni zdaleka tak zly, jako byval pred patnacti lety.
Avatar - Roman Horký
27. 4. 2021 11:59
Re: Chudák Pampalini
I ty baviči jeden :-) :-) :-) :-)
Avatar - Dinar
27. 4. 2021 11:56
Re: Chudák Pampalini
Tak už nehul, třeba se ti v hlavě rozjasní. A pokud jde o to, co znáš a neznáš, tak neznáš spoustu věcí, například převodovku s převodovými stupni.