Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Z továrny Fordu byly ukradeny F-150 Raptory v hodnotě přes milion dolarů

Filip Melich
Diskuze (1)

 Z michiganské továrny Fordu bylo ukradeno několik pick-upů F-150 Raptor, jejichž celková hodnota přesáhla jeden milion dolarů. Některé se povedlo zachránit, jiné zmizely. Vyšetřování stále probíhá.

Krádeže aut bohužel nejsou ničím vzácným. O něco vzácnější jsou však krádeže aut přímo z automobilky. To přesně se nedávno stalo Fordu, kterému z michiganské továrny zmizelo třináct pick-upů F-150 Raptor. Cena vozu v Americe startuje na necelých 70 tisících dolarů (cca 1,64 milionu korun), přičemž hodnota všech zcizených Raptorů přesáhla 1 milion dolarů, tedy v přepočtu 23,5 milionů korun.

Podezřelí podle policie použili jeden z Raptorů k proražení cesty skrz oplocení, přičemž vrazili i do jiných F-150. Některé z ukradených vozů se jim překvapivě podařilo i přes ochranku provézt bez jediného poškození. Z třinácti ukradených vozů se povedlo osm zachránit, ovšem jeden je totálně zničený a zbývajícím Raptorům schází řada dílů.

Zbývajících pět vozů nebylo vybaveno VIN kódy, což znamená, že zřejmě šlo o předprodukční kusy, které nebyly určeny k prodeji. Právě tyto Raptory se dosud nepodařilo objevit a jejich osud je neznámý. Přestože bylo zachráněno alespoň osm vozů, Fordu byla způsobena nevratná škoda. Výrobce totiž Raptory nemůže jednoduše opravit a prodat. Nemluvě o poškozeném majetku v továrně a dosud nenalezených kusech.

Ve věci krádeže vozů byla zadržena jedna osoba a vyšetřování dále pokračuje. Podobné krádeže jsou vzácné, ale stávají se. V poslední době zdánlivě čím dál častěji. Ani Ford něco podobného nepotkalo poprvé. Například loni v prosinci někdo automobilce ukradl čtyři zbrusu nové Fordy Mustang GT500 z michiganského montážního závodu Crest Ford Flat Rock. O této a podobných krádežích jsme ostatně psali začátkem tohoto měsíce.

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (1)

Doporučujeme

25. 6. 2022 13:00
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste: http://www.fordauto.sk/