Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Za Chevrolet pojede WTCC Alan Menu a Nicola Larini

Ondřej Láník
Diskuze (0)
Chevrolet oznámil jméno svého druhého pilota pro Světový šampionát cestovních vozů WTCC. Alaina Menu doplní v týmu Chevrolet Europe Nicola Larini.

Po Alainovi Menu získal Chevrolet Europe pro svůj tým, nastupující do Světového šampionátu cestovních vozů WTCC 2005 (World Touring Car Championship), druhého slavného pilota: Čtyřicetiletý Ital Nicola Larini patří k nejzkušenějším pilotům okruhových cestovních vozů, který dvakrát vybojoval cenné mistrovské tituly – v roce 1992 zvítězil v italském šampionátu ISC (Italian Superturismo Championship) a o rok později triumfoval v šampionátu DTM (Deutsche Tourenwagen Meisterschaft). Larini má na svém kontě také více než třicet startů v šampionátu F1. V Evropském šampionátu cestovních vozů ETCC (European Touring Car Championship), který je přímým předchůdcem nového šampionátu WTCC startujícího v příštím roce, vyhrál Larini v letech 2001 až 2003 osm závodů.

„Udělám vše pro to, abych nepromarnil skvělou příležitost, jež mi nabídla tak významná značka, jakou je Chevrolet, který má na svém kontě řadu triumfů z okruhů od Indianapolis až po Le Mans,“ říká Larini. „Chevrolet vstupuje do nového Světového šampionátu cestovních vozů WTCC v momentu, kdy se do jeho struktury začlenila další automobilka a posílila jeho konkurenceschopnost. Věřím, že moje zkušenosti a zázemí silného týmu přinesou Chevroletu úspěch.“

Chevrolet nasadí do Světového šampionátu WTCC tři modely Lacetti, které připravuje známá ladičská firma Ray Mallock Ltd. z Velké Británie.

„Jsme šťastni, že náš tým posílili tak populární a zkušení piloti, jakými jsou Nicola a Alain,“ říká Eric Nève, který je zodpovědný za sportovní aktivity společnosti Chevrolet Europe. „Plánujeme, že tuto silnou dvojici doplní některý z mladých jezdců, který na sebe upozornil za volantem závodního vozu s pohonem předních kol.“

Ondřej Láník
Diskuze (0)