Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Začíná se rýsovat technika nástupce Lamborghini Aventador

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Lamborghini se sice v současnosti soustředí především na své nové SUV, ale nezapomíná ani na supersporty. I díky tomu se nyní objevují první informace o nástupci modelu Aventador.

Lamborghini odhalilo svou vlajkovou loď v podobě modelu Aventador začátkem roku 2011 a v současnosti má tento supersport za sebou modernizaci i řadu více či méně výjimečných speciálních verzí, z nichž tou poslední je v letošním roce představená limitovaná edice SVJ.

Na odpočinek se Lamborghini Aventador údajně ještě nechystá, ale v automobilce se již pracuje na vývoji jeho nástupce. První podrobnosti o něm nedávno zveřejnil magazín Automobile.

Podle neoficiálních informací má být základem připravovaného modelu monokok z uhlíkových vláken, který pochází z vývoje automobilky Lamborghini a dílem jejího vlastního designérského studia mají být i agresivní klínovité linie karoserie.

Nástupce modelu Aventador má již spoléhat na hybridní pohonný systém, který má tvořit atmosférický vidlicový dvanáctiválec spolupracující s trojicí elektromotorů, z nichž mají být dva umístěný u předních kol a třetí na zadní nápravě. Samotný zážehový motor má disponovat nejvyšším výkonem kolem 566 kW (770 k) a celkový výkon hybridního ústrojí se má blížit hodnotě 883 kW (1200 k).

Podle v současnosti dostupných informací se očekává představení a uvedení nové generace v hierarchii značky Lamborghini postaveného supersportu kolem roku 2022.

V souvislosti s nástupce modelu Aventador se objevují spekulace o možném sdílení monokoku s nástupcem modelu Huracán. To ovšem může překazit tlak ze strany automobilek Audi a Porsche, který donutí Lamborghini sdílet koncernovou modulární platformu pro supersportovní modely. Na ní má stát nová generace Audi R8 i údajně nově vyvíjené Porsche 960 namířené proti Ferrari 488 GTB.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - speedfred
12. 9. 2018 20:16
Tento
hybrid by sa mi celkom páčil (nízke ťažisko ako bonus) ;-)