Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zagato: S americkou čtyřkolkou od Scagliarini nemáme nic společného

David Bureš
Diskuze (0)
Milánská karosárna zvažuje podání žaloby na firmu Scagliarini kvůli nedovolenému použití jména Zagato.

Milánská karosárna Zagato poslala několika zahraničním médiím zprávu, ve které zdůrazňuje, že nemá nic společného s automobilem Fiat 504 Coupé Zagato Elaborata, který nedávno představil americký úpravce Scagliarini Motorsports. Zagato nyní zvažuje, jaké podnikne právní kroky proti této firmě.

Karosárně vadí, že americká společnost použila tvary auta a označení Zagato v názvu automobilu. Scagliarini Motorsports však jej využil kvůli tomu, že jím postavený automobil odkazuje na koncept Fiat 500 Coupé Zagato, představeného na letošním ženevském autosalonu.

Scagliarini Motorsports kontrovalo tiskovou zprávou, ve které tvrdí, že dodrží veškeré zákonné požadavky vycházející z duševního vlastnictví karosárny Zagato. Scagliarini dodává, že karosárna Zagato vedení americké firmy zatím nekontaktovalo, a proto se domnívá, že zveřejněná zpráva na zahraničních serverech je podvrh.

Na Fiatu 504 Coupé Zagato Elaborata se nadále pracuje. Podle nejnovějších informací bude automobil vybaven přítlačným spoilerem ze závodního Abarthu 500 Trofeo a samosvorným diferenciálem. Budoucí majitel auta pocházející ze Spojených arabských emirátů dal nakonec přednost stahovací střeše před skládací.

Ladičská firma Scagliarini Motorsports sídlí ve městě Boulder v Coloradu, její název odkazuje na spoluzakladatele značky Abarth, Guida Scagliariniho. Její portfolio v současné době zahrnuje další dva upravené Fiaty 500.

David Bureš
Diskuze (0)