Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Závodní KTM X-Bow GT4 pro sezónu 2018 má vynikat spolehlivostí

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
V souvislosti se závodními vozy jejich výrobci a ladiči většinou vyzdvihují výkony motorů, nastavení podvozků a schopnosti na závodních tratích. V případě modernizovaného KTM X-Bow GT4 je vyzdvihována spolehlivost.

KTM X-Bow GT4 se jako závodní derivát silničního modelu X-Bow, který je výsledkem spolupráce mezi KTM Sportcar GmbH a Reiter Engineering, představilo v roce 2015 a od té doby se úspěšně účastní řady závodních sérií po celém světě.

Závodní automobil připravovaný podle pravidel pro třídu GT4 pro svou čtvrtou sezónu prošel důkladnou revizí, jejímž cílem bylo zvýšení spolehlivosti a zároveň snížení provozních nákladů. Podle materiálů společnosti Reiter Engineer neexistuje v současnosti v sérii VLN jiný závodní vůz třídy GT4, který zvládne zajet jedno kolo na okruhu rychleji za méně peněz.

Pro sezónu 2018 se KTM X-Bow GT4, k jehož pohonu slouží přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec s nejvyšším výkonem 250 kW (340 k) a točivým momentem 700 N.m. může pochlubit odolnější převodovkou Holinger, se servisním intervalem 10.000 km namísto dosavadních 5.000 km.

Další prodloužení servisního intervalu na 20.000 km se týká i ramen zavěšení kol a centrálního uchycení kol. Modernizace pak přináší i novou řídící jednotku motoru Motec M142 spolu s novou kabeláží a pojistkovou skříňkou, nahrazující původní řešení ze sériových vozů. K novinkám pro sezónu 2018 pak ještě patří přepracovaný panel s ovládacími prvky v interiéru, nová kontrola trakce a opěrka hlavy řidiče LMP.

Reiter Engineering uvádí, že pro sezónu 2018 připravuje celkem 15 vozů KTM X-Bow GT4, jejichž cena je stanovena na 152.360 eur (zhruba 3.900.000 Kč) a dodává, že tato série je již vyprodána.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - petr164
6. 1. 2018 23:51
Bomba
Tak tato verze bude skvělá, k čemuž vede zachování excelentního měrného výkonu, rozložení hmotnosti a precizní konstrukce motoru i podvozku, k čemuž se přidává dramaticky vylepšená aerodynamika.