Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Závodník má doma vzácné Pagani Zonda R. Doslova, ze sporťáku udělal zeď v bytě

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Hledáte ideální způsob, jak si automobilovou tématikou vyzdobit nový byt? Inspirací může být argentinský jezdec, který má přímo v místnosti auto. A ne ledajaké.

Argentinec Pablo Pérez Companc patří mezi zabezpečené závodníky, kteří mohou sem tam utratit peníze i za věci, o kterých si můžou běžní smrtelníci nechat jen zdát. Nejenže vlastní krásný byt s výhledem na moře a jednu z miamských pláží, ale navíc si nyní pořídil vskutku originální designový prvek. Namísto klasické zdi totiž postavil supersport Pagani Zonda R!

Instalaci měla na starost brazilská společnost Artefacto, která připravila vše od úvodního návrhu až po závěrečnou montáž na nosníky z hliníku a uhlíkových vláken. Kolem celého automobilu pak byl byt zařízen, osvětlen a barevně doplněn.

Zonda R patří mezi aerodynamicky nejvyspělejší vozy a pohonná jednotka je jen třešničkou na dortu. Bavíme se o dvanáctiválci AMG s objemem 6 litrů, jenž poskytuje výkon přes 700 koňských sil a maximální rychlost šroubuje na 350 km/h.

Že by byl hřích takové auto pověsit doma „na zeď“? To si uvědomuje i Pablo. Nejenže by to se vší technikou v útrobách bylo podstatně náročnější, ale hlavně by to postrádalo smysl. Pagani Zonda R v bytě tak není jedním z patnácti zhotovených kousků, které lze vidět v kolekcích movitých sběratelů. V tomto případě jde o jednorázovou záležitost tvořenou ve spolupráci s vedením automobilky, Pérez Companc vše vysvětlil i na svém Instagramu.

„Před lety jsem se jich zeptal, zdali bych nemohl dostat motor AMG, protože jsem jej chtěl mít vystavený. Ptali se mě, proč neuděláme repliku Zondy R? Nejdřív mi to přišlo jako šílený nápad, zejména kvůli nákladům. Čas plynul a oni mi opět zavolali a řekli: Dobře, postavíme repliku, ale musíš ji dát do svého bytu. A tak se to celé zrealizovalo. Pochopitelně jde o holý základ, který nikdy nebyl spojený s motorem,“ uvedl Pérez ke své originální ozdobě bytu.

Foto: Pablo Perez Companc, finishmycondo.com

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Hammunasakra
1. 8. 2018 08:20
Re: lživý nadpis
:yes: :-!
Avatar - honzaHK
31. 7. 2018 21:05
lživý nadpis
Ten nadpis je skrz na skrz lež. Autor se sám usvědčil v článku. Chápu, opět návnada na čtenáře, jinak by ten blábol nikdo nečetl. Máte to zapotřebí? Mne by to například mrzelo, kdyby si o mně někdo kvůli takové prkotině myslel, že jsem hlupák.
Avatar - holden2
31. 7. 2018 16:05
co ze to tam bylo udelano?
Kolem celého automobilu pak byl byt dotřízen, osvětlen a barevně doplněn.